Eneco ziet winst stijgen dankzij windenergie

Toon slimme meter

Energieleverancier Eneco heeft in tegenstelling tot de andere energiebedrijven haar winst zien toenemen over 2015 zo valt te lezen uit een bericht van het Financiële Dagblad. Dit is mede te danken aan het aandeel in windenergie dat zij hebben uitgebreid. Ook de verkoop van gas zorgde voor de verhoogde nettowinst.

Scherpere energieprijzen en toch meer winst

Het energieconcern heeft vorig jaar scherp ingezet bij het aanbieden van haar energieprijzen desondanks konden zij hun nettowinst verhogen met 2 miljoen euro. Eneco heeft een aantal windparken uitgebreid en sinds vorig jaar hebben zij het warmtetransportnetwerk van Nuon in Utrecht overgenomen. Zij leveren in Utrecht aan 50.000 huishoudens en 1200 zakelijke afnemers warmte.

Capaciteit windenergie en warmte toegenomen

Dankzij de extra uitbreidingen en investeringen in windenergie en warmte steeg de capaciteit van de energieleverancier van 1680 megawat naar 1919 megawatt in 2015. De winter van 2015 was dan niet koud eerder warm te noemen maar toch leverde Eneco wel meer gas aan haar klanten. Ook waaide het veel harder vorig jaar waardoor Eneco een hogere opbrengst aan windenergie genoot.

Naast winsten zijn er ook verliezen voor Eneco omdat Eneco uit haar netbeheerderstak haar omzet zag dalen. Reden hiervoor is de verlaging van de transporttarieven voor elektriciteit en gas die doorberekend moest worden aan de klanten. Huishoudens zagen hierdoor hun energienota goedkoper worden.

Aandeel Toon verhogen door verkoop aan buitenlandse partijen

Eneco zet nu hard in op de verkoop van slimme thermostaat Toon in het buitenland, zo willen zij Toon verder gaan ontwikkelen op het gebied van energiebesparing en andere verwante diensten. Zij willen voor het einde van 2017 op zijn minst 1 miljoen Toons hebben verkocht. De Toon zal worden verkocht in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en België. De slimme thermostaat  brengt maandelijks €3.50 op voor Eneco en zal op lange termijn een inkomstenbron voor hun zijn.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken