Ik heb een energie aanbieding ontvangen moet ik nu zelf mijn energieleverancier opzeggen?

energie-vergelijken-top-3

Nee u hoeft niet zelf uw energieleverancier op te zeggen in het geval van een energie aanbieding word dit voor u gedaan. Dat is de extra service die gratis word geboden bij het overstappen naar een andere energieleverancier.

Bij verhuizing zelf opzeggen en op tijd!

Let wel op: gaat u verhuizen? Dan dient u wel zelf uw energieleverancier op te zeggen. Zorg dat uw oude energieleverancier u hier een bevestiging van stuurt per post of per email. Uw oude energieleverancier zal u maximaal binnen 2 maanden een eindafrekening sturen met de daarop vermelde meterstanden die u aan hen heeft doorgegeven. Controleer deze daarom ook goed om een onjuiste afrekening te voorkomen.

Is de energie aanbieding ook echt de voordeligste?

Dus heeft u gekozen voor de energie aanbieding? Dan vraagt uw nieuwe energieleverancier u ook om de huidige meterstanden, geef deze dan ook juist door om een schatting achteraf te voorkomen. Bekijk wel of de energie aanbieding ook echt de goedkoopste aanbieding is, hier komt u achter wanneer u zeker weet dat u een 100% onafhankelijke vergelijking heeft gemaakt. Met 100% onafhankelijk word bedoeld: alle energie aanbiedingen van alle energieleveranciers.

Stap pas over wanneer uw contract afgelopen is

Voorts is het ook van belang dat u eerst uw einddatum van het huidige contract achterhaald want als deze nog niet afgelopen is dan kunt u te maken krijgen met een boete. Een boete word in rekening gebracht wanneer uw looptijd nog langer dan 6 maanden is en het minimale bedrag aan boete is €50 per product.

Welkomstkorting bij huidig contract ook terugbetalen

Stel uw contract loopt nog langer dan 6 maanden of zelfs een jaar, dan kunt u ook een eventuele welkomstkorting mislopen die achteraf betaald word, of per maand word verrekend. Dit bedrag moet u dan ook terugbetalen, daarom is het van belang dat u de einddatum in acht houdt wanneer u besluit over te stappen.

Vrij om over te stappen? Vergelijk dan alle energie aanbiedingen

Het is dus van groot belang om te weten of u ook echt vrij bent om over te stappen naar een andere energieleverancier, na deze datum bent u vrij om te gaan en te staan waar u wilt wat betreft nieuwe energie aanbiedingen. Energie vergelijken kan elke dag maar overstappen helaas niet, het kan wel maar niet zonder het feit dat u een overstapboete kunt riskeren. EnergieVergelijking.nl houdt haar energievergelijker up-to-date waardoor u zeker weet dat alle energie aanbiedingen vergeleken worden voor u.

 

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken