Energie bespaartips voor de wintermaanden

We zitten nu hartje winter in Nederland en gezien de omstandigheden moeten we nog méér thuis/binnen blijven. Dat brengt wel wat zaken met zich mee zoals het extra verbruik van energie. Logisch, want iedereen is vaker thuis en doet zijn of haar ding. Het probleem is echter dat de energienota aan het eind van de maand nogal ‘pittig’ kan zijn. Hoe verder? Power.nl heeft een paar energie bespaartips om je op weg te helpen. Ervaar de ‘power’ van besparen op energie. Lees even mee hoe je een goede start kan maken met een persoonlijk bespaarplan.

Energie bespaartips voor de wintermaanden

Zou je ook niet willen besparen op energie kosten tijdens deze wintermaanden? Ja toch? Bezig dan de onderstaande enerhie bespaartips:

  • Plaats Tochtstrips– Een hoger energieverbruik kan het gevolg zijn van tocht in huis. Door de verbeelding dat het kouder is in huis, zetten we de verwarming toch een graadje hoger. Je CV-ketel gaat harder stoken, maar helaas gaat er ook veel warmte verloren. De oplossing is om tochtstrips te plaasten bij deuren en kozijnen. Zorg er ook meteen voor dat je zoveel als mogelijk naden en kieren in huis dicht. Tip: laat wel kieren onder de tussendeuren zitten, die helpen met de binnenshuize ventilatie.
  • Bijvullen en ontluchten van je CV-ketel– Let er op dat je CV-ketel ontlucht en bijgevuld is. Als er iets mis is met je CV-ketel hoor je meestal tikken of water lopen. Dat betekent dat je de CV-ketel moet laten ontluchten en bijvullen. Het ontluchten is nodig om de overbodige lucht uit de CV-leidingen te halen. Als dit niet gedaan wordt, neemt de druk van de CV-ketel af en kan het hete water minder goed door de buizen lozen. Het gevolg is dat de radiotoren minder warmte afgeven en dan meer gestookt moet worden.
  • Ventilatie aanpakken– Je huis goed ventileren is niet alleen goed voor de gezondheid, maar ook ideaal voor je budget en het milieu. Laat alle vochtige lucht het huis uit, omdat het niet goed verwarmd kan worden. Lat het huis tijdens de winter dus gerust ook goed ventileren. De droge lucht van buiten kan sneller verwarmd worden. Het resultaat is dat je voor een aangenamere temperatuur binnemshuis niet zo hard hoeft te stoken.
  • Doe wat meer kaarsen aan – Een kaars is een mini warmtebron, dus als je er een paar hebt gaat de temperatuur zeker aangenamer zijn in huis. Daarnaast hoef je ook niet zoveel verlichting aan te doen, want het is naast een warmte- ook een lichtbron. Lampen uit betekent stroom besparen en minder uitgeven aan het eind van de maand.
  • Douche niet zo lang – Door de kou buiten, willen we allemaal dan langer normaal onder de warme douche staan. In Nederland duurt een lekker warm bad ongeveer 9 minuten en dat gaat kosten. Het verbruik van water en gas komt onder druk te staan als er meerdere mensen in huis zijn. Trouwens je merkt het zelf aan de prijzen. Wat is de oplossing om het allemaal te beperken? De oplossing is om minder lang te douchen. Sta dan in plaats van 9 minuten dan 5 minuten onder en schaf een waterbesparende doucheknop aan(je bespaart hiermee al 20% op water- en energieverbruik).
  • Uitdoen elektronische apparaten – Laat je elektronische apparaten niet op stand-by staan. Vooral als je langdurig van huis bent. Zorg ervoor dat je de uitknop goed intoetst. Wil je zeker zijn dat hetb helemaal uit is? Trek dan de stekker uit het stopcontact. Alle stroomtoevoer is dan afgesneden. Bij een stekkerblok is het nog makkelijker weer, want dan zijn alle apparaten in één keer definitief uit.

Dit zijn een paar tips die zo een beetje gebruikt kunnen worden om te besparen tijdens de wintermaanden. Zelf heb je misschien ook een paar tips die gebruikt kunnen worden, dus doe het en bespaar.

Power.nl helpt besparen!

Bezoek de website van Power.nl en bespaar op energie kosten. Hoe gaat dat allemaal werken? Ten eerste is Power.nl zelf een energiebedrijf en ten tweede verkopen we ook apparaten die energiezuinig zijn. Vergelijk op de website energie en laat de overstap regelen. We helpen u graag besparen op duurzame energie. Lat het u niet vertellen, maar doe het gewoon.

Power.nl
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart