Energie besparen

Energie besparen: Hoe kunt u besparen? en waarmee? Op alle vaste lasten kunt u besparen, maar u kunt ook besparen op Energie. Verschillende Energie leveranciers en verschillende  energie tarieven. In het verleden toen de Energiemarkt nog niet geliberaliseerd was bleef je gewoon bij je oude vertrouwde energieleverancier, maar hoe anders is dat nu in deze tijd? Alles wordt duurder: De boodschappen, tv en internet abonnement, telefoon abonnement, zorgverzekering noem maar op. Maar ook uw Energie verbruik wordt alsmaar duurder. Gelukkig kunnen consumenten profiteren van de onderlinge strijd tussen de energiebedrijven, zij strijden met elkaar door met steeds goedkopere energieprijzen te stunten.

Energie besparen en besparen op vaste lasten

Om te beginnen neem eens uw energieverbruik onder de loep, bekijk eens hoeveel u verbruikt. En begin van huis uit te besparen. Bent u nog niet tevreden? Bekijk dan eens de huidige energietarieven want ook daar komt een forse besparing bij kijken. Veel oude variabele en ook vaste contracten zijn niet meer up to date, de prijzen veranderen. Aan u de taak om daar ook te beginnen met te besparen. Dus sta een paar minuten van uw tijd af. Begin daarom vrijblijvend met een energie vergelijk en bekijk op EnergieVergelijking.nl welke energieleveranciers u momenteel de beste en scherpste aanbieding doen. U kunt naderhand zelf beslissen of u overstapt of niet. Wij zeggen alleen dat energie besparen loont op alle vlakken in huis maar ook in uw portemonnee.

De meest voorkomende tips om te besparen zijn nog altijd:

Uw was ophangen

Ja de was ophangen kost u namelijk niets. En het gebruik van de wasdroger wel. Elke keer als u de wasdroger besluit te gebruiken kost het energie. En hoe ouder de wasdroger des te meer energie deze verbruikt. De was ophangen daar hebben we vaak geen zin in. Het is makkelijker om de was in de wasdroger te doen. Maar toch is het gratis en onze voorgangers deden het ook al. Toen bestond er namelijk nog geen wasdroger. Dus de enige keuze om de was te drogen was de waslijn. Maar dat is nog altijd een optie.

Zo min mogelijk de wasdroger gebruiken

Uw wasmachine zal vast voorzien zijn van allerlei temperaturen. Maar een hogere temperatuur kost u ook meer energie. En vaak is uw was ook schoon op 30 graden. Is de was echt bevuild? Dan kunt u een kookwas overwegen. In de meeste gevallen is dat niet nodig. U kunt vuile was ook voorweken in een teil met warm water. En dat even een nacht laten staan en alsnog wassen op 30 of 40 graden. En wacht natuurlijk zo lang mogelijk met het draaien van een was. Dat wil zeggen: pas als de wastrommel compleet gevuld is.

Afwassen met de hand en met een teil

Wat er ook gewassen wordt is onze vaat. Het gebruik van een vaatwasser ofwel afwasmachine is er ook nog. Maar als u een afwasteil gebruikt zult u minder warm water verspillen. Spoel de vaat ook af met koud water, dat helpt al heel veel. Een afwasteil gebruiken voorkomt dat er kubieke meters gas verspild worden. Datzelfde geldt ook voor onder de douche staan. Houdt dit zo kort mogelijk zeg 5 minuten. Dan kunt u ook op jaarbasis uw gaskosten verlagen.

Zoveel manieren om te besparen

U kunt echt op heel veel punten besparen. Het meest belangrijke is toch wel op gas. Maar op energie besparen is natuurlijk ook van belang. Oude apparaten kunnen kapot gaan. Wilt u ze dan vervangen of toch repareren. Ga na voor u zelf wat u het beste lijkt. Een hele oude koelkast kan misschien gerepareerd worden maar gaat uw energieverbruik ook naar beneden? Het wordt voor veel consumenten al een sport om maar te bezuinigen op die energierekening. We betalen immers elk jaar steeds meer.

Staat u wel eens stil bij hoe u kunt besparen?

En bij heel veel besparingstips staan we niet eens stil. We bekijken of de verwarming omlaag kan en of we korter willen douchen. Maar u kunt ook een waterbesparende douchekop aanschaffen. Of wist u ook dat u kunt besparen op het spoelen van het toilet? Er zijn speciale stortbakken te koop waarmee u veel minder water gebruikt bij het doen van de boodschap.

Condenswater wasdroger hergebruiken?

En wat te denken van het condenswater in uw wasdroger? Dit kunt u ook gebruiken om uw toilet door te spoelen. Met koken verbruiken we niet eens zoveel gas, maar wist u door uw groenten te stomen in plaats van te koken dat u ook bespaard? Vroeger stond er altijd een grote regenton in de tuin. Met dat water kon de auto gewassen worden en de tuin besproeid. Dat kan nog steeds. En het scheelt u ook weer aan water.

 

Bekijk onze besparingstips op Power.nl

Wilt u weten hoe u zelf een steentje bij kunt dragen aan het besparen van geld en energie? Lees dan eerst welke apparaten de grootste energieverbruikers zijn. Wanneer je beseft dat die geweldige plasma tv een tweede leven heeft op de slaapkamer maar wel meer stroom verbruikt,  dan wordt u vanzelf meer bewust van uw energieverbruik en kunt er dan bewuster mee omgaan.

Power.nl
Logo