Energie besparen in de badkamer

Gemiddeld gebruiken we maar liefst 121 liter per dag. Dat klinkt natuurlijk als ontzettend veel water én dat is eigenlijk ook wel zo. Wanneer u de kraan een minuutje openhoudt, spoelt er al acht liter water weg. Energie besparen in de badkamer is daarom een must. Wilt u graag weten hoe u écht kunt besparen? U leest het in dit artikel.

Tandenpoetsen? Draai de kraan dicht

Er zijn veel mensen die tandenpoetsen met de kraan open. Dat is natuurlijk ontzettend zonde, want continu stroomt er water door de gootsteen heen. Zorg er daarom ook voor dat u de kraan simpelweg uitzet wanneer u aan het tandenpoetsen bent.

De badkuip isoleren

Gaat u graag in bad? Dan kunt u er ook voor kiezen om uw badkuip te isoleren. Dat zorgt ervoor dat het water in uw bad ook daadwerkelijk langer warm blijft. Zo kunt u op een eenvoudige manier energie besparen in uw badkamer én bovendien ook nog iets langer in bad blijven zitten.

Ventilatie

Goed ventileren is ontzettend belangrijk. Dat is niet alleen belangrijk voor uw gezondheid, maar ook voor de energierekening. Schone lucht wordt namelijk sneller warm. Gelukkig kunt u goed ventileren zonder warmteverlies. Speciaal daarvoor hebben we een apart artikel geschreven.

Korter douchen

Het is natuurlijk erg logisch: als u korter doucht, verbruikt u ook minder energie. Zorg er daarom voor dat u slechts vijf minuten doucht. De gemiddelde Nederlander doucht acht minuten én dat levert toch een flinke besparing op als u drie minuten korter doucht. Een douchetimer kan hierbij helpen. U kunt er ook voor kiezen om uw favoriete nummer, van maximaal vijf minuten, op te zetten. Als deze dan afgelopen is, is het tijd om onder de douche vandaan te stappen!

Waterbesparende douchekop

Water verwarmen kost altijd energie én niemand wil onder een koude douche staan. Echter kunt u natuurlijk wel op water besparen tijdens uw douchebeurt. Een waterbesparende douchekop helpt daarbij. Zo verbruikt u al gauw 50 procent minder energie. Heeft u een regen- of stortdouche? Dan bespaart u tot wel 70 procent. Dat is een flinke verbetering! Energie besparen in de badkamer is zodoende erg eenvoudig.

Wtw-systeem

Bent u van plan om uw badkamer binnenkort te verbouwen? Dan kunt u ook kiezen voor een wtw-systeem. Deze vangt het warme water op, spoelt dit én hergebruikt het water. Daardoor hoeft de cv-ketel weer minder hard te werken en kunt u gemakkelijk energie besparen in de badkamer.

Voorkom sluipverbruik

Het is belangrijk om sluipverbruik in huis te voorkomen. Zorg er daarom ook voor dat u opladers uit de stopcontacten haalt, wanneer uw elektronische apparaten volledig opgeladen zijn. Hierbij kunt u denken aan de opladers voor uw scheerapparaat of uw elektronische tandenborstel.

Nóg meer besparen op uw energiekosten?

Wilt u graag nog meer besparen op uw energierekening? Dan kunt u er ook voor kiezen om over te stappen van energieleverancier. Indien u jaarlijks overstapt van aanbieder, kunt u ontzettend veel geld besparen. U kunt dan namelijk profiteren van een flinke welkomstkorting én bovendien kunt u genieten van scherpe energietarieven. Energie vergelijken loont altijd.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo