Energie besparen in de slaapkamer

In de slaapkamer gebruiken we niet zoveel elektronische apparaten. Sommigen hebben er nog wel een televisie staan, maar ook zijn er mensen die een waterbed hebben. Er zijn altijd manieren om energie te besparen, zo ook in de slaapkamer. Hoe kunt energie besparen in de slaapkamer? U leest het hier.

Verlichting

Iedere slaapkamer heeft verlichting. Als u nog steeds gebruikmaakt van gloeilampen, is het raadzaam dat u deze vervangt voor ledlampen. Deze zijn namelijk vele malen zuiniger en dat komt weer ten gunste van de energierekening.

Waterbed

Beschikt u over een waterbed? Dan is het raadzaam om deze overdag uit te zetten. Immers gebruikt u uw bed alleen gedurende de nachtelijke uurtjes. Het is dan zonde om deze overdag aan te laten staan.

Goed ventileren

Wist u dat schone lucht sneller warm wordt? Het is daarom ook belangrijk dat er voldoende geventileerd wordt in de slaapkamer. Dan wordt het namelijk ook weer sneller warm in uw slaapkamer. Energie besparen in de slaapkamer is dus eigenlijk best wel eenvoudig.

Radiatoren

Het is raadzaam dat u de radiatoren regelmatig ontlucht. Controleer deze dus regelmatig. Dat zal zorgen voor een betere toevoer van de warme lucht en dat levert weer een besparing op.

Voorkom sluipverbruik

Verscheidene opladers en elektronische apparaten hebben sluipverbruik. Dat wil zeggen dat de oplader of het elektronische apparaat ook stroom verbruikt wanneer deze niet actief zijn. Heeft u uw televisie in de slaapkamer bijvoorbeeld op stand-by staan? Dan is het raadzaam om deze helemaal uit te zetten met de stekker eruit. Dat geldt ook voor uw oplader(s): is uw smartphone 100 procent opgeladen? Koppel uw smartphone los van de oplader en haal de stekker uit het stopcontact.

Kruik

Een kruik is vele malen voordeliger dan een verwarming die erg hoog staat. Krijgt u het koud? Pak dan een kruik! Dat scheelt aanzienlijk op de energierekening.

Verwarming

Wilt u wel de verwarming aanzetten? Zet deze dan bij voorkeur niet te hoog. Het is namelijk ook gezonder om te slapen in een iets koudere omgeving. Te warm is niet gezond voor je.

Dikke deken

Bent u toch een beetje een koukleum? Dan kunt u ook kiezen voor een ietwat dikkere deken. Er zijn talloze dubbele dekens waar u voor kunt kiezen. U zult het dan veel sneller warm krijgen én dan hoeft u uw slaapkamer niet onnodig te verwarmen.

Dubbel glas

Het is raadzaam om te kiezen voor dubbel glas in uw slaapkamer. Dubbel glas zorgt namelijk voor minder warmteverlies. Daarmee kunt u ontzettend eenvoudig energie besparen in de slaapkamer.

Vloerkleed

Stapt u nu nog altijd uit bed en komt u op een koude vloer terecht met uw voeten? Dan kunt u ook kiezen voor een heerlijk vloerkleed. Dat is niet alleen warm, maar ook zacht voor je voeten. Een vloerkleed kunt u al kopen voor slechts enkele euro’s bij de Action of de IKEA.

Nog meer geld én energie besparen in de slaapkamer?

Wilt u graag nog meer geld én energie besparen in de slaapkamer? Dan kunt u ook kiezen voor de goedkoopste energiemaatschappij. Inmiddels zijn er ruim 40 verschillende energieleveranciers op de energiemarkt. Zij bieden allemaal verschillende pakketten aan: van grijze tot groene tot oranje stroom. Via onze handige energievergelijker kunt u ontzettend eenvoudig energie vergelijken en daarmee ook flink besparen op uw energierekening. Vul bij voorkeur altijd uw postcode + huisnummer en verbruik in. Op basis daarvan kunt u gemakkelijk vergelijken, overstappen én besparen. Uw overstap is binnen slechts enkele minuten geregeld en daarmee bespaart u al gauw tot wel 400 euro per jaar. Wacht daarom niet langer en stap ook over.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo