Energie besparen met een slimme boiler?

Slimme boilers zijn nieuw. Steeds meer apparaten worden slim én nu komen er dus ook slimme boilers op de markt. Kunt u energie besparen met een slimme boiler? U leest het in dit artikel.

Hoe werkt een slimme boiler?

Een normale boiler gebruikt stroom om het water op te warmen. Een slimme boiler gebruikt daarentegen ook stroom als er een energieoverschot is. Beschikt u thuis over zonnepanelen? Dan kan er meer zonlicht zijn dan dat u daadwerkelijk aan energie nodig heeft. In dat geval gaat de slimmer boiler aan de slag. Met zo’n slimme boiler bespaart u dus ook energie omdat er energie-overschotten zijn die normaliter niet zouden worden gebruikt.

Verder is een slimme boiler ook nog eens zelflerend. Dat wil zeggen dat de boiler voorspelt wanneer er warm water nodig is. Doucht u altijd in de ochtenduren? Dan weet uw boiler dat! Daardoor wordt er ook alleen water opgewarmd als dit daadwerkelijk nodig is. Dat zorgt voor een forse energiebesparing. Dit kan resulteren tot een flinke besparing van zo’n tien procent. Dat is natuurlijk ontzettend veel.

Meer energie uit zon en wind

Energie wordt steeds meer opgewekt uit zon en wind. Dat is natuurlijk ontzettend fijn, maar tegelijkertijd staan fabrikanten van duurzame energieproducten ook voor steeds nieuwere uitdagingen. Overdag wordt er immers veel stroom opgewekt en het stroomaanbod is overdag vaak ook groter dan de vraag. Het is natuurlijk zonde als er onnodig energie verloren gaat. Gelukkig worden elektronische apparaten steeds slimmer en verbruiken deze alleen energie als dat nodig is. Met behulp van een slimme boiler wordt energie besparen nog gemakkelijker. Het is dus nog even afwachten, maar op termijn zal dit beschikbaar zijn voor huishoudens.

Alvast besparen op uw energierekening?

Wilt u besparen op uw energierekening 2018? Dan kunt u ontzettend eenvoudig energie vergelijken via ons handige vergelijkingssysteem. Dat werkt erg eenvoudig. U voert simpelweg uw postcode + huisnummer en verbruik in. Op basis daarvan berekent de rekentool welke aanbieder in uw geval het voordeligste is. De goedkoopste energieleverancier staat altijd bovenaan.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo