Energie bezuinigen in bestaande woning en nieuwbouw woning

Of u nu in een bestaande woning of nieuwbouw woning woont energie bezuinigen is altijd mogelijk. We willen niets liever dan in een comfortabel huis wonen waarbij we ook nog eens lagere energielasten kunnen behalen. Want elke maand besparen op de energierekening kan met gemak maar dan wilt u wel weten hoe u dat precies kunt bewerkstelligen. Hieronder gaan we uiteenzetten hoe dat in zijn werk gaat.

Energie en gas besparen kan altijd ook in een nieuwbouw woning

Bent u bewoner van een woning die al zo’n twintig jaar of meer oud is? Dan kunt u met verschillende maatregelen uw woning verduurzamen. Wanneer we aan mogen nemen dat u van plan bent en de financiële mogelijkheid heeft om dit te kunnen doen lees dan even verder. U kunt allereerst met het plaatsen van een zonneboiler besparen op uw warm water voorziening. Hier zijn geen ingewikkelde klus projecten voor nodig. Door een zonneboiler te gebruiken kunt u al bijna de helft aan energie bezuinigen. De zonneboiler verzorgt uw warm water vooral in de zomer, in de winter word dit opgepakt door uw combiketel of de warmtepomp.

Subsidie voor isolatie en zonneboiler

U heeft recht op subsidie als u van plan bent om een zonneboiler aan te schaffen dit ligt rond de €1000 aan subsidie die u kunt ontvangen. Een zonnepanelen set is een goede aanvullende oplossing om uw energieverbruik nog eens naar beneden te brengen. U gebruikt de energie die de zonnepanelen u leveren.  Breng goede isolatie aan daarmee kunt u ook flink besparen. Uw energiekosten zullen aanzienlijk gaan dalen. U kunt uw woning zelfs zo verbouwen dat deze energieneutraal wordt, denk hierbij aan een Nul-Op-De-Meter woning. Bekijk direct wat het isoleren van uw woning u kan opleveren op energiebesparendoejenu.nl.

Nieuwbouw in 2020 allemaal energieneutraal

In 2020 zal alle nieuwbouw energieneutraal zijn dit heeft de overheid zo besloten. Wat bestaande bouw betreft moeten tenminste 300.000 woningen energiezuiniger zijn. Het oogpunt is om het energieverbruik terug te dringen en gebruik te maken van duurzame energie. Het gebruik van duurzame energie kan nu al door te kiezen voor een energieleverancier die u energie kan leveren uit schone bronnen. Woont u al in een nieuwbouw woning? Loop dan eens een aantal punten na. Want als het goed is dan heeft u een duurzaam ventilatiesysteem in huis die gekoppeld is aan een warmteterugwin unit. Is uw verwarmingssysteem ingericht middels een laagtemperatuur? Als dit het geval is dan verwarmt en verkoelt uw verwarmingssysteem uw woning. De ramen zijn minimaal dubbel glas en er is overal goede isolatie aangebracht.

Gas besparen brengt gasrekening naar beneden

Toch hebben de nieuwbouw woningen van begin 2000 tot aan nu nog altijd een gasaansluiting. U kunt dus nog gas besparen en hiervoor kunt u simpele trucs toepassen. Het zijn dezelfde tips die ook in bestaande woningen worden toegepast en dat is gewoon minder gas verbruiken. Dat houdt in dat er minder lang word gedoucht en de verwarming word standaard een graad lager gezet. Hiermee houdt u geld over op uw gasrekening. Hoe duurzamer uw woning is hoe meer u kunt krijgen bij eventuele verkoop van de woning.

Energie besparen kan altijd elke dag weer

Energie besparen kan ook zonder subsidie’s en de aanschaf van zonnepanelen of een zonneboiler. Pak uw energierekening er gauw bij en begin met onze Energievergelijker door uw gegevens in te vullen. U zult dan binnen een aantal seconden de goedkoopste energieleveranciers voor uw adres voor u hebben. U mag dan zelf kiezen welke energieleverancier u het meeste aanspreekt. Overstappen is dan nog maar een fluitje van een cent en u bespaart energie en ook nog eens geld op uw energiekosten.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken