Energie campagne van de overheid moet duurzaamheid stimuleren

besparing energie

De overheid start binnenkort een campagne over energie besparen. Veel huishoudens laten nog altijd veel isolatie klusjes liggen waarmee zij hun woning kunnen verduurzamen. Met de campagne wil de overheid dan ook huishoudens overhalen om daar toch mee te beginnen. De overheid start de campagne in samenwerking met gemeenten, bedrijven en maatschappelijke organisatie’s.

Waar moet je beginnen met isolatie?

Het blijkt nog maar al te vaak dat de meeste huiseigenaren niet weten wat het isoleren van de woning kost. Ook denken ze het heel prijzig is en beginnen er daarom maar niet aan. De campagne zal ook laten zien wat het kan opleveren wanneer je de woning toch laat isoleren. Meer isolatie betekent immers ook minder gasverbruik.

Overheid gaat actief aan de slag met campagne

Bijna driekwart van de bevolking vind dan ook dat de overheid energie besparen moet stimuleren. Ze zijn op de hoogte van de mogelijkheden die er zijn om te besparen. Maar een kwart van de bevolking is op de hoogte van subsidie’s voor energiebesparende producten. Daarom zal de overheid drie jaar lang adverteren met tv en radio reclames. Ook is er een speciale website gelanceerd www.energiebesparendoejenu.nl.

Hoe kun je energie besparen?

Er word dus veel aandacht besteed aan energie besparen en men krijgt advies waar ze terecht kunnen voor een subsidie of een lening. Weten ze niet waar ze terecht kunnen voor een installatiebedrijf voor isolatie? Ook daarvoor kan men terecht op de website. Er worden voorbeelden uitgelegd over wat isolatie voor een woning kan doen. Want de vloer en muren isoleren is dan een eenmalige investering van €3900 maar er word dan wel weer €750 bespaard op de energierekening. Neem daar de isolatie van het dak ook bij mee en er word nog eens €500 extra bespaard, de kosten voor een dak isoleren zijn dan wel weer €4000.

Subsidie ontvangen wanneer je muur en dak isoleert

De vloer isoleren kost je iets minder: eenmalig een investering van €1600 maar daarmee bespaar je wel weer €180 op de energierekening. Welke vorm van isolatie je ook kiest er valt altijd geld te besparen op de stookkosten en energiekosten. Kies je voor muurisolatie en dakisolatie? dan kun je een subsidie van tenminste 20% ontvangen. Overigens is wel zo dat je alleen subsidie van 20% ontvangt als je twee vliegen in een klap slaat. Isolerende deuren en kozijnen met driedubbel glas leveren ook weer een extra subsidie op.

Subsidie energie aanvragen

Ook huurders blijven niet in de kou staan want ook voor hun zijn er subsidieregelingen te krijgen. Zo krijgen Nul-op-de-meter huizen niet meer te maken met een hoge energierekening want de woning wekt zelf energie op. Subsidie energie is een fijne bijkomstigheid wanneer u uw huis wilt verduurzamen. Elk jaar vult de overheid de subsidiepot zodat huishoudens en bedrijven een beroep kunnen doen op deze subsidieregeling.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken