Energie eiland voor kust van België

duurzameenergie

De Belgische overheid gaat binnenkort een plan goedkeuren voor een energie eiland. Het eiland zal voor de kust van België komen, alleen de gemeenten aan de Belgische kust zijn verontrust over het eiland.

De gemeenten vrezen dat de zeestroming door de komst van het eiland zal veranderen, en dat het uitzicht hierdoor ook minder zal worden. Het eiland word 5 kilometer uit de kust gebouwd. Het eiland dient als opslag voor windenergie. Het eiland zal een bassin krijgen van 3km bij 1 kilometer en de diepte zal 30 meter zijn.

Wanneer de offshore windmolens meer windenergie zullen gaan produceren zullen zij vanuit de opslag gebruikt worden om het zeewater dat zich in het bassin bevind leeg te pompen. Wanneer het windstil is of er waait weinig wind, dan kan het zeewater het bassin weer vullen met behulp van energieturbines. Zo word er ook op die dagen duurzame energie geproduceerd.

Het eiland zal 10 meter boven de zeespiegel uitkomen, en volgens ontwikkelaars zal het eiland nauwelijks te zien zijn. De kosten word dit project zullen ongeveer 1.6 mrd gaan kosten. Enige wat rest is dat er een milieu rapport moet worden opgesteld om te bekijken wat het met het milieu zal doen.

Bron: NOS

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken