Energieakkoord ondertekend

 

Het Energieakkoord is ondertekend door bijna alle partijen. Volgens Nu.nl moeten alle betrokken partijen nog wel aanvullende maatregelen nemen met betrekking tot de gestelde doelen.

Vereniging Eigen Huis heeft het akkoord niet ondertekend

Vereniging Eigen Huis heeft zijn handtekening niet onder het akkoord gezet, zij vrezen namelijk dat het Energieakkoord een vrijbrief kan zijn voor extra regels in de toekomst wanneer de voornemens van het Energieakkoord niet worden behaald.

Het Energieakkoord beloofd thans wel dat de kosten voor de consumenten niet omhoog gaan, daar is in het akkoord rekening mee gehouden met het oog op de crisis waar Nederland zich nog in bevind.

Nog veel werk aan de winkel

Nederland heeft in ieder geval het streven losgelaten om in 2020 de beloofde 16% te gaan behalen, dit streven is verplaatst naar 2023. Wij wekken nog maar 4% aan duurzame energie op momenteel. Zoals al besproken worden er 5 kolencentrales gesloten, de oudere types gebouwd in de jaren 80,deze centrales zijn te vervuilend. In 2015 zullen de eerste drie kolencentrales gaan sluiten, en de laatste 2 centrales van de vijf volgen in 2017.

Fiscale voordelen beloofd voor opwekkers duurzame energie

Het kabinet beloofd ook aan haar burgers en de bedrijven dat het in het nieuwe Energieakkoord fiscale voordelen heeft met betrekking tot het opwekken van duurzame energie, denk hierbij aan de aanschaf van zonnepanelen.

Fonds van € 600 mln voor energiebesparing

Er word een fonds opgericht  waar € 600 mln inzit, hier kunnen onder andere van betaald worden:

  • Huizenbezitters die hun huis energiezuinig willen maken
  • Kosten voor dubbel glas
  • Kosten voor muurisolatie etc.

Er komt voor de woningbouwverenigingen € 400 mln zij kunnen met dit geld hun huurhuizen energiezuinig maken. Ook komt er een belastingkorting voor bewoners die gezamenlijk met de hele wijk duurzaam energie gaan opwekken. Dankzij het nieuwe akkoord schept het ook extra werkgelegenheid voor de installatiebedrijven van zonnepanelen, dit zal neerkomen op 15.000 extra banen in de duurzame energie.

U kunt natuurlijk nu al aan energiebesparing doen! Dit doet u door alle energieleveranciers met elkaar te vergelijken, zo begint u vandaag al aan uw eigen besparing dus maak die vergelijking hier en bespaar meteen geld.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken