Energiebedrijf Delta begint toch aan verkoop energietak

deltavlag
Volgens een bericht op Nu.nl is Delta energie van plan om onderdelen van het bedrijf in de verkoop te doen. Zij willen het liefste dit onderbrengen bij één overnamekandidaat maar wanneer dit niet mogelijk blijkt zal een andere optie overwogen worden: aparte verkoop van onderdelen van het verliesgevende energiebedrijf.

Afsplitsing ondergang van Zeeuwse Delta

De afsplitsing die verplicht doorgang moet vinden op 1 juli 2017 zorgt ervoor dat het energiebedrijf niet meer zelfstandig kan opereren. Ondanks het feit dat de aandeelhouders garant wilden staan bleek het toch meer verantwoordt om de energietak van de hand te doen. De steeds lager wordende energieprijzen hebben Delta Energie ook geen goed gedaan. Dit viel nog op te vangen met de inkomsten uit het netbeheer, maar omdat dit niet meer mag na volgend jaar ziet Delta geen andere oplossing dan verkoop.

Energiecentrales verkopen

De productietak van energie moet gesplitst worden om het hoofd financieel boven water te kunnen houden. Delta heeft Evides waterleidingbedrijf ook nog onder zich maar deze zal buiten een eventuele verkoop worden gehouden. De energiecentrales zullen dus in de verkoop gaan en de divisie van zakelijke verkoop zullen ze ook gaan afstoten. Wat de gevolgen zijn voor de werkgelegenheid bij het energiebedrijf is nog niet te overzien. Delta verwacht met een eventuele verkoop dat er nog meer banen dan verwacht zullen verdwijnen.

Toekomst werknemers Delta onzeker

Bij een eerdere herziening werd gedacht aan het verlies van circa 200 banen, maar nu deze herziening geen doorgang vindt kan Delta niet voorspellen hoe de vlag ervoor hangt wanneer het energiebedrijf in handen komt van een andere eigenaar. Een ander probleem waar Delta mee kampt is de kerncentrale in Borssele zij hopen dat de overheid hun helpt met het zoeken van een oplossing. Eerder gaf het kabinet al aan de kerncentrale die enorm verlies lijdt niet te willen overnemen. De overheid vindt het niet haar taak om een kerncentrale te moeten runnen.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken