Energiebelasting 2021

De energiebelasting 2021 stijgt en de jaren erna ook. Voor consumenten betekent dit een duurdere energierekening. Ook omdat het belastingvoordeel al verlaagt is. We kregen in 2019 meer voordeel dan in 2020. Dit is allemaal bedoeld om duurzame energie aan te moedigen. Stroom is daarentegen goedkoper en wordt nog goedkoper. De reden daarvan is dat de energiebelasting op stroom lager is geworden. Energiebelasting wordt namelijk geheven over stroom én gas.

Energiebelasting 2021 valt hoger uit

De overheid compenseerde huishoudens met deze belastingverlaging. Daar is verandering in gekomen, dit voordeel is gedaald. Dat houdt in dat huishoudens meer moeten betalen voor hun energierekening. En meer betalen voor de energiebelasting 2021. We zouden bijna denken dat er daardoor weinig meer te besparen valt. Dat is gelukkig niet zo. Want door zelf thuis actief aan de slag te gaan kunnen we dat echt wel.

Minder energiebelasting afdragen? Bespaar dan

De energiebelasting is eigenlijk een vervelende maatregel. Maar goed we zijn verplicht deze af te dragen. Hoe meer we verbruiken hoe meer energiebelasting we in 2021 betalen. Daarom is het geen raar idee om minder te verbruiken. En dat is niet alleen om de energiebelasting die zo duur is. Gewoon om ons steentje bij te dragen en natuurlijk die energiekosten zoveel mogelijk te verlagen. Kijk hoe meer stroom en gas we verbruiken hoe meer CO2 er vrijkomt. Dit doet u niet alleen dat doen we allemaal. Huishoudens met hun consumptie zoals eten en drinken. Auto rijden belast het milieu. Maar ook bedrijven dragen bij aan de CO2 uitstoot meer zelfs dan huishoudens dat doen.

Bedrijven gaan meer ODE afdragen over hun verbruik

Daarom moeten bedrijven vanaf nu ook meer betalen. Dat was eerst niet zo. Toen moesten huishoudens een onevenredig deel afdragen. Gelukkig is daar verandering in gekomen. Er is nog een heffing die betaalt wordt over het verbruik. En dat is de Opslag Duurzame Energie. Ook deze zal nog meer stijgen de komende jaren. Bedrijven zullen dit dus het meeste gaan voelen. Als zij een enorm hoog verbruik hebben betalen ze ook meer ODE. Dus deze heffing is ook een stimulans om juist te starten met besparen. Voor hun wordt de energiebelasting 2021 dan ook enkel maar duurder.

Maak gebruik van de overstap kortingen!

Energieleveranciers zullen altijd nog stunten met hun leveringstarieven. Simpelweg om het feit dat wij leven in een tijdperk met een vrije energiemarkt. Dat houdt in dat wij iedere keer als het energiecontract verloopt mogen opstappen. Energieleveranciers kunnen ons niet verplichten om te blijven. En als consumenten overstappen doen energieleveranciers hun best om daarvoor in de plaats nieuwe klanten te werven. En dat werven doen ze met een flinke korting. Zij bieden voordeel als men kiest voor hun energiecontract.

Hoe kunt u nu besparen op de energiebelasting 2021?

Daar zit dus ook een flink voordeel in: Overstappen. Dat hoeft u dus ook niet na te laten. Want het kan flink schelen in uw maandelijkse budget. Het is niet ongewoon voor huishoudens dat ze €180 per maand betalen, terwijl dat veel goedkoper kan. Deze groep huishoudens is bijvoorbeeld de laatste drie jaar niet eens meer overgestapt. Of ze hebben een enorm groot gezin dat nu eenmaal bijdraagt aan het verbruik. Wilt u besparen op de energiebelasting 2021 en de overige heffingen? Dan is het aan te raden om te bezuinigen én over te stappen. Elke keer dat u overstapt steekt u dat voordeel in uw eigen portemonnee.

Power.nl
Logo