Energiebesparende Voorzieningen EBV

Geld lenen om uw woning energiezuinig te maken kan met de Energiebesparende Voorzieningen van de NHG. Er zijn veel hypotheekverstrekkers die deze optie bieden aan woningeigenaren. Zo kan een eigenaar zijn woning energiezuinig maken met een financiering uit de eigen hypotheek. Er kan 5% extra geleend worden om de kosten hiervoor te kunnen dragen. Wel moet dit extra bedrag ook echt aan energiebesparende maatregelen worden besteed.

Niet elke hypotheekverstrekker geeft EBV af

Met een kostenoverzicht kunt u de hypotheekverstrekker overtuigen om u extra geld te lenen voor het verduurzamen van uw woning. Er zijn uiteraard subsidie’s verkrijgbaar maar wanneer u dit bedrag uit de hypotheek kunt halen is dit natuurlijk beter. Let wel dat niet alle hypotheekverstrekkers een EBV verstrekken. Waar ook rekening mee moet worden gehouden is dat over het extra bedrag dat u leent wel gewoon de normale kosten moeten worden betaald. Denk hierbij aan de overdrachtsbelasting, kosten voor de notaris, en afsluitkosten voor je hypotheek.

Op andere manieren het verduurzamen bekostigen

Is het verduurzamen van de woning wel echt de moeite waard? Ja hoor want met het aanbrengen van isolatiemateriaal en bijvoorbeeld het gebruik van zonnepanelen kunt u de energiekosten verlagen. Leent u liever niets extra uit uw hypotheek dan kunt u ervoor kiezen om bepaalde energiebesparende maatregelen uit eigen zak te betalen. Op energiebesparendoejenu.nl kun je zelfs per onderdeel van de woningen controleren hoe het is gesteld met de isolatie.

Energiesubsidiewijzer al geraadpleegd?

Het aanvragen van subsidies kan flink helpen bekijk op Energiesubsidiewijzer.nl voor welke subsidies u in aanmerking komt. Zo ziet u daar of uw eigen gemeente bereid is om u een energiebespaarlening te verstrekken. Ook kunt u regionale subsidies raadplegen wel zo handig. Vanuit de Investeringssubsidie Duurzame Energie is ook veel mogelijk. Zo is er subsidie voor de aanschaf van een warmtepomp en zonneboiler.

Hoeveel kan ik extra lenen?

U kunt zelfs filteren op maatregelen op de website van Energiesubsidiewijzer. Stel u wilt alleen zonnepanelen aanschaffen dan filter u op die maatregel. Op die manier kunt u makkelijker bekijken wat er zoal mogelijk is. Het minimale bedrag van de Energiebespaarlening is €2500 oplopend tot maximaal €25.000. De rentes hierop zijn aantrekkelijker dan het aangaan van een gewone financiering. Daarom word er ook vaker een beroep gedaan op deze lening. Het is mogelijk om tussentijds extra af te lossen zonder bijkomende kosten.

Verlaag uw energiekosten met energie besparen

Het verduurzamen van uw woning draagt bij aan het woongenot in de woning. Uw vaste lasten voor energie en gas worden goedkoper. Maar dankzij goede isolatie woont u ook nog eens geriefelijker. Geen tochtende ramen of deuren maar een lekkere warme of koele woning. Daarbij verlaagt u uw CO2 uitstoot ook nog eens wat weer het beste is voor ons milieu. Woonachtig in een huurwoning? Dan gaan deze maatregelingen niet voor u op tenzij uw woningbouwvereniging of verhuurder anders kiest. Wel kunt u kiezen voor groene energie want alle kleine beetjes naar een duurzaam milieu helpen. Vergelijk groene energie en stap over naar de goedkoopste energieleverancier.

 

Power.nl
Logo