Energiecontract kopen aan de deur? Dat is geen aanrader!

Het einde van het jaar is weer in zicht. Veel mensen stappen weer over van zorgverzekeraar of van energieleverancier. Om het consumenten ‘zo gemakkelijk mogelijk te maken’ zullen energieleveranciers ook weer de nodige energieverkopers op pad sturen. Bellen naar consumenten wordt voor energieverkopers steeds lastiger gemaakt én dus komt men mogelijk bij u aan de deur. Is een energiecontract kopen aan de deur nu wel zo verstandig? Waarschijnlijk niet.

Weigeren

Het is natuurlijk goed om te weten dat u gewoon nee kunt zeggen tegen een energieverkoper bij u aan de deur. Een energiecontact kopen aan de deur is namelijk vrijwel nooit een goed idee. Zo’n verkoper heeft misschien een leuke babbel, maar nee zeggen mag gewoon.

Toch het gesprek aangaan?

Gaat u toch het gesprek aan? Dan is het belangrijk dat u weet wanneer uw huidige energiecontract afloopt. Als u namelijk reeds bent overgestapt kunt u niet zomaar weer overstappen van energieleverancier. U kunt in dat geval namelijk een overstapboete krijgen die kan oplopen tot wel 250 euro. Indien uw huidige contract nog langer dan twee maanden doorloopt kunt u nog niet overstappen.

Energiecontract kopen aan de deur met een laag maandbedrag

Heeft u de mogelijkheid om energiecontract te kopen aan de deur met een laag maandbedrag? Laat u dan niet zomaar verleiden. De energieverkoper weet namelijk niet precies wat uw verbruik is. Een maandbedrag is namelijk slechts een voorschot. Indien u aan het einde van het jaar veel meer energie heeft verbruikt zult u vooralsnog moeten bijbetalen. Daar zit u natuurlijk niet op te wachten.

Meerjarige contracten

Energieverkopers willen het liefste contracten slijten die enkele jaren vaststaan. De verkopers vertellen u dat u dan verzekerd bent van het laagste bedrag en dat de energieprijzen toch wel zullen stijgen in de aankomende jaren. Echter is dat meestal helemaal niet de voordeligste optie. Als u namelijk kiest voor een eenjarig energiecontract kunt u profiteren van een leuke welkomstkorting. Kiest u voor een meerjarig contract? Dan loopt u de korting voor de overige jaren mis.

Energieverkopers vertellen ook vaak dat u een meerjarig contract na een jaar kunt opzeggen. Helaas is dat niet waar: u zult de gehele looptijd moeten uitzitten of u ontvangt de eerdergenoemde opzegboete. Een energiecontract kopen aan de deur is daardoor ook vaak helemaal geen goede deal.

Geef niet zomaar akkoord

Als u niet direct uw akkoord geeft willen energieverkopers u nog weleens mailen. In sommige gevallen stuurt men u direct het contract in plaats van een voorstel. Geef daarom niet zomaar akkoord om hoge kosten te voorkomen.

Twee weken bedenktijd

Bent u toch overstag gegaan en wilt u onder het contract uit? Dan heeft u gelukkig nog 14 dagen bedenktijd. Binnen deze termijn kunt u uw contract nog kosteloos annuleren. Daarvoor kunt u een opzegbrief energieleverancier sturen naar de energieleverancier.

Overstappen via Power.nl

Een energiecontract kopen aan de deur is dus geen verstandig idee, maar wat is dan het beste alternatief? Via onze website kunt u gemakkelijk en snel alle energieleveranciers vergelijken. U kunt dus in het overzicht zien welke energieleverancier de beste prijs biedt op basis van uw woonadres en energieverbruik. Energieleveranciers concurreren in dat geval met elkaar én het is direct duidelijk wie voor u de goedkoopste energieleverancier is. Een energieverkoper aan de deur verkoopt slechts een contract van een bepaalde leverancier. Dat kan dus nooit goedkoper zijn!

Voorkom energieverkopers aan de deur

Bent u helemaal nooit van plan om een energiecontract te kopen aan de deur? Plak dan een sticker op de deur dat u geen behoefte hebt aan verkopers aan de deur. Bij enkele instanties kunt u deze stickers gratis bestellen én daarmee krijgt u nooit meer ongewenste verkopers aan de deur.

Heeft u nog ergens vragen over? Neem dan gerust contact met ons op of plaats hieronder een reactie.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo