Energiecontract

Een energiecontract gaat u aan met een energieleverancier wanneer u bijvoorbeeld overstapt naar een andere energieleverancier of net een nieuwe woning betrekt. In deze overeenkomst staan de leveringsprijzen voor stroom en gas specifiek voor uw adres en gebaseerd op uw verbruik. Vooral wanneer u voor het eerst op u zelf gaat wonen en dus voor de eerste keer een energiecontract afsluiten moet komen daar veel vragen bij kijken. Waar sluit je een energiecontract af? En wat is de looptijd van mijn energiecontract?. 

Contracten vergelijken op prijs

De vraag is dan ook hoelang moet uw contract met de energieleverancier lopen? U kunt kiezen uit verschillende looptijden zoals: 1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of variabel. Een variabel energiecontract heeft een variabele energie en gasprijs. U gaat dan mee met de stijgende of dalende energieprijzen. De kosten voor dit contract kunnen dus veranderen. Bij een contract met een vaste looptijd betaalt u vaste kosten voor uw energie en gas. De leveringsprijs is in dat geval vastgezet. Wanneer u onverhoopt moet bijbetalen is dit voortkomend uit uw energieverbruik dat gestegen is. Sluit op tijd een energiecontract af wanneer u de datum van verhuizing weet. Zo verzekert u zich ervan dat u tijdig energie en gas geleverd krijgt.

Duurzaam energie of goedkope energie?

Er zijn vele soorten energiecontracten met aanbiedingen in groene energie, grijze energie of een mix daarvan. De meest populaire aanbiedingen voor een nieuw contract zijn de aanbiedingen waar u een fikse welkomstpremie ontvangt. Aan de hand van uw verbruik kunt u deze welkomstpremie berekenen.

Welk energiecontract kiezen bij verhuizen

Heeft u al een energiecontract bij een energieleverancier maar gaat u verhuizen? Dan loont het ook de moeite om uw energieprijzen eens te vergelijken met alle andere energieleveranciers en hun aanbod. De kans is namelijk groter dat u goedkoper uit kunt zijn dan met uw huidige energieleverancier. Let in ieder geval goed op de leveringsprijzen voor energie en gas wanneer u van plan bent energie te gaan vergelijken. Uit de berekening kunt u opmaken welke energieleverancier u een veel goedkoper aanbod kan doen.

Soms krijgen we vragen zoals: Word ik afgesloten, wanneer ik aangesloten wordt bij een nieuwe energieleverancier? Nee dat is niet het geval. Energiebedrijven regelen dat onderling via het C-AR systeem.

Binnen 1 minuut het goedkoopste energiecontract

Bekijk welke aanbiedingen aansluiten bij uw persoonlijke situatie en voorkeuren. Met Power.nl kunt u binnen 1 minuut uw energie vergelijken en overstappen naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Blijf niet langer teveel betalen. Er zijn genoeg leveranciers die bereidt zijn u een hoge korting te geven als u bij hun een energiecontract afsluit!

Power.nl
Logo