Energiecontracten aangeboden aan de telefoon niet rechtsgeldig

Energiecontracten aangeboden aan de telefoon niet rechtsgeldigWordt u gebeld door een energieleverancier of callcenter met de aanbieding van een energiecontract? Energiecontracten aangeboden aan de telefoon zijn niet rechtsgeldig. De ACM heeft dit eerder aangegeven. Zij worden regelmatig gebeld door verontruste klanten. Of het nu door een energiebedrijf zelf gebeurd of een callcenter. Dus sluit u per telefoon een energiecontract af? Dan is dit tegen de wet. Het mag niet en toch gebeurd het regelmatig.

Energiecontracten aangeboden aan de telefoon niet rechtsgeldig

Krijgt u een energiecontract aangeboden per telefoon? Vraag dan duidelijk of het om een offerte gaat. Vraag tevens wat de consequenties zijn als u ingaat op deze aanbieding. Een verkoper is verplicht u te herinneren aan de bedenktijd. Zo moeten zij ook aangeven dat dit uw recht is. Een callcenter werkt samen met een bepaalde energieleverancier. Dus zij zullen hun best doen om zoveel mogelijk energiecontracten te sluiten.  Of het nu gaat om telefonisch of aan de deur een energiecontract afsluiten nooit doen.

Handtekening gezet of zelf een e-mail verzonden met uw akkoord?

En een energiecontract is pas rechtsgeldig als er een handtekening is gezet. De consument in kwestie gaat ervan uit dat het om een offerte gaat waarover nagedacht mag worden. Dit is in de regel niet zo. Zodra zij op een link of antwoordknop drukken dan bevestigen zij de overeenkomst. Consumentenprogramma Kassa heeft hier een onderzoek naar gedaan.

Houdt de wettelijke bedenktijd van 14 dagen aan

Als een klant zelf duidelijk in een email aangeeft dat hij of zij akkoord gaat met een energiecontract dan is dit wel rechtsgeldig. Dan gaat ook de wettelijke bedenktijd in. Deze staat altijd op veertien dagen na het geven van een akkoord. De ACM kan niet aangeven hoeveel energiecontracten op deze wijze zijn gesloten. De beste en betrouwbare manier om een nieuw energiecontract af te sluiten is door het zelf te doen. Zelf energie vergelijken en pas overstappen wanneer u er een goed gevoel bij heeft. Voor welke website u ook kiest, het gaat erom dat u de beste energiedeal treft.

Vergelijk zoveel mogelijk en kies dan pas

Er zijn meer dan genoeg vergelijkingssites op internet te vinden. En die bieden allemaal goedkope energiedeals aan. Degene die het beste past bij uw situatie en ervoor zorgt dat u minder gaat betalen zal de doorslag geven. Ga nooit zonder meer er vanuit dat een energiedeal de goedkoopste is. Vergelijk dus zoveel mogelijk op internet. Bekijk verschillende websites en doe onderzoek. Met een energievergelijker vindt u op basis van uw voorkeuren snel het meest geschikte energiecontract.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo