Energiedirect.nl

energiedirect_logoWilt u graag overstappen naar Energiedirect? Dan is het verstandig om u goed in te lezen over deze energiemaatschappij. Op deze pagina kunt u uitgebreide informatie lezen over de leverancier. Als u wilt, kunt u ook direct overstappen met behulp van onze handige vergelijkingstool.

Energiedirect.nl informatie

Over Energiedirect

Energiedirect is een Nederlands energiebedrijf dat gas en stroom levert aan de particuliere en zakelijke markt. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in ‘s-Hertogenbosch.

Het bedrijf werd opgericht in 2002. Daarmee is het nog een relatief jonge energiemaatschappij. Toch levert deze onderneming gas en stroom aan ruim 700.000 klanten.

Sinds 2016 is het Energiedirect hoofdsponsor van PSV, de succesvolle Nederlandse voetbalclub uit Eindhoven. Eerder stond Philips enkele tientallen jaren op de shirts. Energiedirect heeft dit overgenomen en wil via deze weg haar naamsbekendheid verhogen.

Actuele tarieven bij Energiedirect

Wilt u graag overstappen naar Energiedirect? Dan wilt u vast weten wat de actuele tarieven zijn bij deze energiemaatschappij. Gelukkig biedt deze onderneming standaard al lage prijzen. Via onze handige energievergelijker kunt u echter gemakkelijk en snel alle tarieven bekijken: van alle energiebedrijven in Nederland. Wilt u alleen filteren op Energiedirect? Dan kunt u dat ook aangeven bij de filters. U kunt optioneel direct uw postcode en huisnummer invoeren, om te kijken of deze energieaanbieder ook gas en stroom levert op uw woonadres. Door uw verbruik ook nog in te voeren krijgt u direct een gepersonaliseerd overzicht en een goede inschatting van de jaarlijkse kosten. Standaard toont de vergelijkingstool de tarieven op basis van gemiddeld gebruik.

Net als de meeste energieleveranciers biedt ook Energiedirect een vast of variabel tarief voor al haar klanten. De keuze kan lastig zijn, maar met een vast tarief heeft u meer zekerheid. Gedurende de looptijd van uw contract kan het tarief namelijk niet stijgen of dalen. Wel is het zo dat u tussentijds niet profiteert van prijsdalingen. Eens per half jaar worden de variabele prijzen aangepast: per 1 januari en per 1 juli.

Als u voor een contract kiest, is het raadzaam om te kiezen voor een jaarcontract. Daarmee profiteert u altijd het meeste van de welkomstkorting. Het is dan wel belangrijk dat u na een jaar weer overstapt naar een nieuwe energieleverancier.

Bekijk hieronder direct de actuele tarieven van deze energiemaatschappij:

Welkomstaanbiedingen en kortingen via Energiedirect

Als u wilt overstappen naar Energiedirect, kunt u veelal profiteren van scherpe actiekortingen en welkomstaanbiedingen. Als u de actuele welkomstkortingen wilt bekijken, kunt u gebruikmaken van de bovenstaande vergelijkingstool. Over het algemeen kunt u het beste kiezen voor een jaarcontract. Wel is het dan belangrijk dat u na een jaar weer overstapt naar een nieuwe energieleverancier. Als u jaarlijks overstapt, profiteert u het meeste.

Groene energie

U kunt bij alle contracten alleen maar kiezen voor groene stroom. Alle groene stroom via deze energieleverancier is opgewekt uit windenergie. Deels is dat opgewekt in Nederland, maar ook voor een gedeelte in het buitenland. Wel komt alle windenergie uit Europa.

Daarnaast kunt u ook nog kiezen voor CO2-gecompenseerd gas. De CO2-uitstoot van het aardgas wordt dan gecompenseerd, zodat dat effectief wordt teruggebracht naar nul. Uiteraard betaalt u wel meerprijs voor deze gas, ten opzichte van grijs gas.

Grijze energie

Energiedirect levert geen grijze stroom. Men levert alleen groene windenergie tegen een scherpe prijs. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook goed voor uw eigen portemonnee. U betaalt namelijk niets extra voor groene stroom.

Normaal- en daltarief

Afhankelijk van uw netbeheerder en uw type meter heeft u mogelijk ook een normaal- en daltarief. Op werkdagen gaan de daluren in om 23.00 uur tot 07.00 uur. Als u in Noord-Brabant of Limburg woont heeft u geluk: de daluren gaan dan namelijk al in om 21.00 uur. Ook in de weekenden en tijdens feestdagen genieten u van het daltarief. Deze tijden worden bepaald door de netbeheerder. Energiedirect heeft daar dus ook geen invloed op.

De slimme meter

In de aankomende jaren zullen alle Nederlandse huishoudens worden voorzien van een slimme meter. Deze handige meter houdt de meterstanden digitaal bij. Dat heeft een groot voordeel: uw energieleverancier kan de meterstanden op afstand uitlezen. Daardoor hoeft u nooit meer uw meterstanden handmatig door te geven aan de energiemaatschappij. Ook kunt u via Mijn Energiedirect gemakkelijk inloggen op uw persoonlijke account. Hier kunt u uw verbruik bekijken. Daarnaast kunt u nog andere energiezaken hier online regelen.

Teruglevering via zonnepanalen

Als u zonnepanelen heeft, wordt de opgewekte stroom verrekend met uw verbruik. Dat wordt niet apart gespecifieerd op uw energierekening. Indien u meer opwekt dan dat u verbruikt, kunt u genieten van een terugleververgoeding. De hoogte daarvan verschilt per periode.

Slimme thermostaat

Het energiebedrijf heeft geen eigen slimme thermostaat op de markt gebracht. Wel heeft u de mogelijkheid om een eigen slimme thermostaat aan te schaffen en deze te installeren op uw slimme meter. U kunt op die manier gemakkelijk uw verbruik bijhouden. Als alternatief kunt u er echter ook voor kiezen om online uw verbruik bij te houden. U kunt via het onlinesysteem van Energiedirect namelijk ook uw verbruik bijhouden. Daarmee kunt u gemakkelijk inzien of uw verbruik omlaag of omhoog is gegaan. Wel is het dan belangrijk dat u een slimme meter heeft.

Betaalmethoden

Standaard is de betaalmethode ingesteld op de automatische incasso. Door te kiezen voor automatische incasso, rekent het bedrijf geen administratiekosten. Dat is wel het geval indien u ervoor kiest om de facturen handmatig over te boeken via bankoverschrijving. Door te kiezen voor automatische incasso, bespaart u daarmee 36 euro op jaarbasis. Dat is snel verdiend.

Meterstanden doorgeven bij Energiedirect.nl

Beschikt u thuis niet over een slimme meter? Dan zal Energiedirect.nl u jaarlijks een mail sturen met het verzoek of u de meterstanden wilt doorgeven. Via de link die u ontvangt in de mail kunt u de meterstanden gemakkelijk online doorgeven.

Indien u wel beschikt over een slimme meter, hoeft u in principe niets door te geven. Ontvangt u toch een mail? Dan kan dat twee oorzaken hebben:

  • Er zit een fout in de slimme meter, waardoor deze technisch niet uitleesbaar is. U kunt contact opnemen met uw netbeheerder indien dit het geval is.
  • U heeft geen toestemming gegeven aan Energiedirect.nl om de meterstanden op afstand uit te lezen.

Contract bij Energiedirect opzeggen?

Wilt u graag uw contract bij Energiedirect opzeggen? Dan kunt u contact opnemen met de klantenservice. Indien u echter wilt overstappen naar een nieuwe energieleverancier, hoeft u uw contract niet op te zeggen. Uw nieuwe energieleverancier doet dit namelijk voor u. Dat is onderdeel van de gratis overstapservice.

Overstappen met boete naar Energiedirect?

Indien u overstapt met een boete naar Energiedirect, neemt het bedrijf onder geen omstandigheden uw boete over. Het is daarom belangrijk dat u pas overstapt naar deze energieleverancier op het moment dat u een contract voor onbepaalde duur heeft. Een eventuele overstapboete is namelijk voor eigen rekening.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen naar Energiedirect is een fluitje van een cent. Daarvoor kunt u onze handige energievergelijker raadplegen. Als u alleen energiecontracten van Energiedirect wilt bekijken, kunt u deze energieleverancier selecteren bij de aanbieders (links onderin bij de filters). U kunt uw postcode, huisnummer en verbruik invoeren om de energietool te personaliseren. Daarnaast kunt u nog filteren op andere elementen, zoals bijvoorbeeld duurzaamheid of type contract.

Als u de juiste energiedeal hebt gevonden, kunt u vervolgens gemakkelijk overstappen. U klikt op ‘aanvragen’ en vervolgens kunt u uw gegevens invoeren. Zodra u de bevestiging van de nieuwe energieleverancier ontvangt, heeft u nog 14 dagen wettelijke bedenktermijn. Ook kunt u nog rekening houden met een maand opzegtermijn.

Moeiteloos met de gratis overstapservice

Het overstappen is erg gemakkelijk gemaakt met behulp van de gratis overstapservice. U kunt met slechts enkele klikken op de knop namelijk gemakkelijk overstappen. Ook hoeft u niet langer uw oude contract op te zeggen. Dat doet uw nieuwe energieleverancier voor u als onderdeel van de gratis overstapservice.

Gezamenlijk bekijken de twee energiemaatschappijen wanneer het oude contract afloopt en wanneer het nieuwe contract ingaat. Dan weet u ook zeker dat u nooit dubbele kosten betaalt. Tevens weet u zeker dat u nooit zonder gas of stroom komt te zitten. Van de exacte datum wordt u uiteraard op de hoogte gesteld.

Beide energieleveranciers zullen nog vragen naar uw meterstanden. Uw oude maatschappij heeft dat nodig voor de eindafrekening, terwijl uw nieuwe leverancier dat nodig heeft voor de vaststelling van de termijnbedragen.

‘Risicoklant’? Houd rekening met een waarborgsom

Als u als risicoklant wordt aangemerkt, is het belangrijk dat u rekening houdt met een waarborgsom. Houd er rekening mee dat deze waarborgsom bij Energiedirect aardig fors is. Het is zelfs een van de hoogste bedragen per product op de energiemarkt. Het gaat namelijk om 1.000 euro (500 euro per product). Een spoedaanvraag is daarentegen wel mogelijk.

Risicoklanten kunnen vaak daarom beter kiezen voor een andere energiemaatschappij. Immers heeft u niet de mogelijkheid om de waarborgsom in termijnen te voldoen. U zult dat dus in een keer moeten overmaken.

Wilt u meer weten over energieleveranciers zonder waarborgsom? Bekijk dan deze overzichtelijke pagina met waarborgsommen per leverancier.

Hoe kan ik Energiedirect bereiken?

U kunt deze energieleverancier op meerdere manieren bereiken: telefonisch, via het contactformulier op hun website of via social media.

Het bedrijf is op werkdagen bereikbaar van 09.00 tot 16.00 uur op het nummer 0900 – 334 72 28. U krijgt dan snel iemand aan de lijn. Indien u uw vraag of klacht toch liever typt, kunt u er ook voor kiezen om een mailtje te sturen. U kunt een reactie binnen een werkdag verwachten.

Daarnaast heeft u nog de mogelijkheid om het bedrijf te bereiken via social media. Energiedirect is actief op zowel Twitter als Facebook. Op beide media kunt u hen bereiken op werkdagen van 9.00 - 21.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 17.00 uur.

In het geval van een storing kunt u het nationale storingsnummer bellen: 0800 – 9009.

De contactgegevens van Energiedirect zijn als volgt:

Energiedirect bv
Adres: Willemsplein 4, 5211 AK Den Bosch
Postadres: Postbus 757, 5201 AT Den Bosch
Telefoonnummer:
0900 – 344 73 28 (werkdagen van 09.00 tot 16.00 uur)
Btw-nummer: NL810766929B01
KvK-nummer:
17146989
Bankgegevens:
NL71 ABNA 062.96.39.183

Voor verdere exacte voorwaarden of voor nog meer informatie over deze energieleverancier kunt u terecht op de officiële website van het bedrijf.

Hulp nodig met de overstap naar Energiedirect?

Heeft u nog vragen en/of opmerkingen over deze pagina? Of heeft u vragen over de overstap? Dan kunt u gerust een bericht sturen via het contactformulier op onze contactpagina. Op werkdagen zijn wij bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur. Stuur uw vragen (en eventuele opmerkingen) bij voorkeur zo specifiek mogelijk door. We kunnen u dan zo goed mogelijk helpen. Uiteraard horen we graag van u.

Vergelijk Energiedirect.nl met andere energieleveranciers

Hieronder heeft u nog de mogelijkheid om deze energieleverancier te beoordelen! Laat ook uw stem achter!

Power.nl
Logo