Energiekosten 2020

consument berekent energiekosten 2020De energiekosten 2020 zullen ook weer stijgen. De verwachting voor de energiekosten zijn niet zo rooskleurig. Maar dat waren de verwachtingen de afgelopen jaren ook niet. Energie en gas worden nu eenmaal duurder. En het is vervelend maar we moeten het ermee doen. Al een aantal jaren stijgt de belasting op energie en gas. Andere kosten zijn ook hoger geworden. Dat maakt onze energiekosten dus een stuk hoger.

Bezuinigen met als einddoel minder betalen

Door zoveel mogelijk te willen bezuinigen kan men besparen. We zien allemaal het nut nu wel in van energie besparen. We besparen er immers ook geld mee. Het Energieakkoord zorgt ervoor dat we meer gaan betalen. Er zijn wereldwijd door de overheden afspraken vastgelegd deze moeten nageleefd worden. Het uiteindelijke doel moet dan zijn dat we helemaal geen vervuilende energie meer gebruiken. Ga maar na willen we zonnepanelen gebruiken dan mogen we de aanschafkosten fiscaal aftrekken. Omdat zonnepanelen schone energie produceren. Dus wordt men ervoor beloond. Een warmtepomp of biomassa ketel krijgt ook een subsidie. Dit zijn overigens wel de kostbare investeringen in duurzame energie.

Subsidie bij schone energie

Feit is dat de overheid bereid is bij te dragen financieel als we kiezen voor een duurzame investering. En gebruiken we een vervuilende energiesoort dan wordt dat zwaarder belast. Zoals bij gas dus het geval is. Het jammere is dat niet iedereen zomaar kan kiezen om maar geen gas te gebruiken. Daar zijn veel aanpassingen voor nodig. En de aanpassingen kosten ook nog eens wat. Daarom dus de subsidies. Maar het overgrote deel betaalt de consument wel zelf. Tot de tijd dat Nederland energieneutraal is zullen de energiekosten nog wel duur blijven.

Energiekosten 2020

We kunnen in de aanloop naar de afspraken uit het Energieakkoord dus zelf zoveel mogelijk bezuinigen. Kunt u niet van het gas af? Dan kunt u nog vele andere dingen doen. Uw huis in mindere mate isoleren is een tip. Ook al plaatst u alleen tochtstrippen dan komt u al een eind. Het gaat erom dat u zo min mogelijk probeert te stoken. Minder gas verbruiken is uiteraard ook minder energiebelasting betalen. En met allerlei bespaartips kunt u de energiekosten 2020 dus al aanzienlijk verlagen.

Power.nl
Logo