Energiekosten per maand

Uw energiekosten per maand draagt u af aan de energieleverancier voor het gebruik van elektriciteit en gas. Maandelijks betaalt u een voorschot op uw energieverbruik die aan het einde van het jaar word herberekend, wanneer u meer heeft verbruikt betaalt u een bedrag terug aan de leverancier. Ook andersom geldt dat wanneer u minder heeft verbruikt dat dit bedrag wat u teveel heeft betaalt weer aan u word overgemaakt.


Gemiddelde energiekosten per maand per huishouden


Energiekosten per maand vergelijken

Een gezin verbruikt volgens het gemiddelde voor stroom 3500 kWh en voor gas 1800 m3. De energiekosten per maand voor elektriciteit liggen rond de €75 en voor gas ongeveer €85 per maand. Dit is een globale berekening omdat het type huis ook afhankelijk is van uw energieverbruik. Hoe groter de woning hoe hoger de kosten, is de woning vrij nieuw dan bespaart u binnenshuis weer op op een aantal dingen zoals de isolatie en de cv ketel. De energiekosten hangen natuurlijk ook af van andere zaken zoals uw energieverbruik, bent u een big spender? Dan betaalt u nu eenmaal meer voor uw maandelijkse voorschotnota.

Gas water licht kosten

Voor het gebruik van water betaalt een gezin met 4 personen circa €25 per maand. Om uw energiekosten per maand exact te kunnen berekenen dient u een energie vergelijk te maken op basis van uw werkelijke elektriciteit en gasverbruik zo weet u wat uw energiekosten per maand bedragen. Uw historische verbruik staat vermeld op uw eindafrekening die de energieleveranciers eens per jaar aan u verstuurd per mail of per post. Bereken daarom uw energiekosten per maand zodat u kunt bekijken welke energie aanbieder op dit moment de voordeligste voor u is. Door energie te vergelijken trekt u profijt daarvan en dat zult u voelen in uw portemonnee op een positieve manier. Grijp dan ook de kans om over te kunnen stappen naar een andere energie aanbieder op EnergieVergelijking.nl.

Power.nl
Logo