Energiekosten 2017 verminderen door te bezuinigen

energiekosten verlagenWe willen allemaal zo min mogelijk betalen voor onze energiekosten vooral nu we weten dat deze omhoog gaan in 2017. Onze overheid wil dan ook dat we gezamenlijk zuiniger met energie omgaan. Vooral nu de energieprijzen omhoog gaan kunt u het beste beginnen met minder energie te verbruiken.

Energiebelasting 2017 wordt hoger

We betalen namelijk belasting over ons energie en gasverbruik. Het jammerlijke is dat u als particulier helaas geen teruggaaf van belasting krijgt wanneer u minder aan energie en gas verbruikt. Zit u met een handicap of ziekte? Dan zult u waarschijnlijk een hoger gasverbruik hebben. Wel krijgt iedere elektriciteitsaansluiting een belastingvermindering van de belastingdienst. Dit bedrag ligt op 310,81 exclusief btw.

Basisbehoefte energie en gas onbelast

Elk huishouden hoeft over een gedeelte van het energieverbruik geen belasting te betalen omdat elk gezin een basisbehoefte aan energie en gas nodig heeft. Hier wordt een vast bedrag voor gerekend. Dit bedrag bepaald de overheid en word al verrekend met de energiekosten. De energieleverancier stelt twee keer per jaar de tarieven voor energie en gas vast. U kunt daarom het beste energie en gas bezuinigen waardoor u kunt besparen op de hogere energiekosten.

Tijdperk lagere energiekosten even voorbij

De afgelopen jaren bleven de energiekosten lekker laag waardoor we als huishouden flink konden besparen op de energierekening. Nu is die periode voorbij en zullen deze kosten dan ook gaan toenemen. De energieprijzen vallen niet echt te voorspellen op langere termijn, maar wanneer u besluit over te stappen dan kunt u het beste kiezen voor een jaarcontract. Zit u momenteel met een variabel energiecontract? Dan gaat uw voorschotbedrag per 1 januari 2017 omhoog, hoeveel deze verhoging is hangt van uw energieleverancier af.

Nieuw voorschotbedrag gekregen?

Uw energieleverancier heeft u waarschijnlijk al op de hoogte gebracht van de veranderingen op de energiemarkt. Is dit nog niet gebeurd dan kunt u uw energieleverancier bellen en vragen hoeveel uw energiekosten gaan stijgen in 2017. U kunt ook beginnen met energie vergelijken en kiezen voor een andere energieleverancier.

Energiemarkt veranderlijk dus beslis niet te snel

De energie en gasprijzen zijn veranderlijk dus het kan goed zo zijn dat deze weer goedkoper worden in het nieuwe jaar. U hoeft niet meteen te kiezen voor een langdurig energiecontract want bij een eventuele verlaging snijdt u zich hiermee in de vingers. U kunt dan niet kosteloos meer overstappen. Daarom raden wij u ook aan om gewoon te kiezen voor een energiecontract met een maximale looptijd van 12 maanden.

Besparen op energiekosten 2017 door te consuminderen

Uw energierekening zal ongeveer 50 euro duurder worden in 2017 door de verhoging van de belasting en de netbeheerderskosten. Toch kunt u voordeel behalen door het gasverbruik te verminderen en het energieverbruik. Besparen op de energierekening hoeft niet een heel karwei te zijn. De thermostaat iets lager zetten en een paar minuten korter douchen doen een flinke duit in het zakje. Net als het verminderen van uw energieverbruik door het juist gebruiken van de elektrische apparatuur helpt al.

Vergelijk de energie aanbiedingen goed

Bekijk altijd goed de prijzen wanneer u een energie aanbieding onder uw neus krijgt. Op het eerste gezicht kan dat energiecontract met de looptijd van 3 jaar aantrekkelijk lijken. Maar wanneer u deze tarieven vergelijkt, blijkt in de regel dit veel duurder uit te vallen. De energiekosten bij een 1 jarig contract zijn toch nog goedkoper. En na het verstrijken van de looptijd kunt u dan ook weer overstappen. Bij een 3 jarig contract is dat niet zo makkelijk zonder daarbij een overstapboete te moeten betalen.

De goedkoopste energieleverancier wordt door u gevonden

Wie u nu echt de goedkoopste energie kan bieden hangt van uw persoonlijk situatie af. Wij kunnen niet zonder meer zeggen wie dat is. Door onafhankelijk alle energiepakketten te vergelijken zult u kunnen berekenen wie voor u de meest voordelige tarieven heeft. Daarbij is uw werkelijke verbruik van groot belang. Het voordeel van online energie vergelijken is dat u in alle rust tot een beslissing kan komen. Heeft u de goedkoopste energieleverancier 2017 gevonden? Dan is overstappen zo geregeld via EnergieVergelijking.nl.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken