Energiekosten dalen per 1 juli 2020 overstappen of niet?

De energiekosten dalen per 1 juli 2020 overstappen of niet? Als je enorm veel kunt besparen waarom zou je dan niet overstappen? De variabele tarieven worden door veel energiebedrijven verlaagd. Maar de tarieven voor een eenjarig contract met vaste tarieven zijn minstens zo goedkoop. Hoeveel dat is dat hangt af van jouw verbruik en postcode. Als je energiecontract al bijna afloopt dan zou je best wel weer opnieuw kunnen vergelijken.

De jaarrekening valt dankzij milde winter al lager uit

Je kunt natuurlijk blijven waar je zit maar dat levert je dan ook weinig op. Juist omdat de tarieven zo gedaald zijn stappen er massaal veel mensen over. Dus eigenlijk zou dit het juiste moment zijn om over te stappen. Vooral omdat de energiekosten in vergelijking met de laatste jaren zo laag zijn. Daar wil je toch van profiteren? En dankzij de zachte winter mogen we sowieso al een lagere jaarrekening tegemoet zien. Maar door ook nog eens te kiezen voor het goedkoopste tarief voor energie en gas bespaar je nog meer.

Energiekosten dalen per 1 juli 2020 overstappen of niet?

Kijk twee keer per jaar veranderen energiebedrijven hun tarieven. Die kunnen iets hoger zijn maar ook lager. En met het oog op het huidige aanbod zijn ze dus flink lager. Een aantal energiebedrijven heeft al aangegeven dat hun energiekosten dalen per 1 juli 2020 dus overstappen of niet? Of wel dus want per maand kan het je toch snel €20 schelen. En op jaarbasis is dat al €240. En vaak is de besparing hoger, want dit is een gemiddeld bedrag bij besparing. Daarom is het zo belangrijk om je verbruik erbij te pakken.

Bereken maar eens hoeveel je kunt besparen

Daarmee kun je opnieuw je energie vergelijken. De verrassing zal dan ook groot zijn als je ziet hoe hoog jouw besparing is. Dat zou je moeten overhalen om over te stappen. Je hoeft niet en moet niet overstappen. Als jij niet zoveel geeft om een lager maandbedrag dan blijf je gewoon bij je huidige energiebedrijf. Maar er zijn ook genoeg consumenten die maar wat graag hun voorschotbedrag verlagen.

Zelf voorschotbedrag verlagen is dat verstandig?

Soms verlagen consumenten bij voorbaat hun voorschotbedrag. Dit kunnen ze online doen via hun persoonlijke pagina. Dat kan natuurlijk als je minder wilt betalen. Maar houdt wel rekening met je verbruik. Door jouw verbruik in de energievergelijker in te voeren kun je dus zien wie de goedkoopste energieleverancier is. Dan wordt je voorschotbedrag al verlaagd en hoef je ook niet bang te zijn voor verrassingen achteraf. Het zelf verlagen is dus niet heel verstandig want jij weet nog niet hoe hoog jouw verbruik aan het einde van het jaar was. Houdt dus je huidige verbruik aan.

We kunnen wel zelf voorspellingen doen en het voorschotbedrag erop verlagen. Alleen weet je dan niet achteraf of het klopt. Het historische verbruik laat zien welke gewoonten je hebt. Je kunt dit vergelijken met het gemiddelde. Zo verbruikt een gezin met vier personen ongeveer 4000 kWh stroom en 1600 m3 gas. Maar let op dit is een gemiddelde, wie weet zit je daar juist onder of erboven. Daarom is het van belang om je werkelijke verbruik na te kijken op je jaarrekening.

Begin met bezuinigen op energie en gas

Als je dit verbruik aanhoudt dan zit je altijd wel goed. En als de winter mild was en daardoor jouw verbruik gedaald is dan is dat mooi meegenomen. Wil je meer controle uitoefenen op jouw verbruik? Dan start je met bezuinigen. Door beter op te letten hoe vaak de verwarming aan staat en op welke temperatuur. En door korter te douchen. Als je dit doet verlaag je structureel je gasverbruik.

Verlaag structureel je verbruik

Het energieverbruik verlagen kan ook met simpele toepassingen. Trek dan gewoon de stekker eruit van apparaten die niet continue gebruikt worden. Hiermee voorkom je weer dat je onnodig stroom verbruikt. En dat geldt vooral voor apparaten zoals je wasmachine , wasdroger en vaatwasser. Ben je er klaar mee? Eruit met de stekker en ze verbruiken ook geen stroom meer. Als je dus structureel blijft bezuinigen bespaar je dus altijd aan het einde van het jaar. Wil je tevens gebruik maken van de opkomende verlagingen? Dan kun je de beste energiedeals 2020 op Power.nl bekijken. Daar zit altijd de goedkoopste energieleverancier tussen. Of jij overstapt dat ligt aan jou.

Power Energy
Logo
Enable registration in settings - general
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart