Energiekosten gaan omhoog in 2020

De energiekosten gaan omhoog in 2020 en we zien met name gas duurder worden. De transportkosten voor gas zullen met circa €5 per aansluiting hoger worden. Ook gaan er geluiden op dat in 2022 de kosten voor netbeheer ook verhoogd zullen worden. De netbeheerders willen de gemaakte kosten gaan doorberekenen. Tennet spreekt uit dat zij denken aan een verhoging van ongeveer €19 voor huishoudens. Netbeheer Nederland stelt dat zij extra investeren in het elektriciteitsnetwerk. En zij willen dit in de netwerktarieven gaan doorberekenen.

Komst windparken op zee en extra capaciteit voor zonnepanelen

Windparken op zee vragen ook om extra investeringen. De consument betaalt al extra energiebelasting over het gebruik van energie en gas. En gas is vooral zwaarder belast. De netbeheerkosten liggen nu rond de €45 dit bedrag zal binnen tien jaar oplopen. Denk maar aan tussen de €65 en €150 op jaarbasis. De ACM is de partij die de tarieven vaststelt en bekend maakt. Het huidige elektriciteitsnetwerk zal uitgebreid moeten worden. Dit door de komst van offshore windparken en zonnepanelen. Dit is onder andere één van de redenen waarom de energiekosten in 2020 hoger uitvallen.

Energiekosten gaan omhoog in 2020 vergelijk energie

De energiekosten gaan omhoog in 2020. Maar kunnen consumenten nog altijd hun energierekening vergelijken. Het is uiteraard vervelend dat de energiekosten weer hoger worden en vaak dekt dat niet de lading. We kunnen niet altijd invloed uitoefenen op hogere kosten als deze door de overheid en energiebedrijven ingevoerd worden. Daarop kunnen we ons eigen verbruik het beste in de gaten houden. Wat wel weer een klein voordeel oplevert is dat stroom goedkoper wordt in 2020. De energiebelasting wordt iets lager per kilowattuur.

Bedrijven gaan in 2020 meer betalen over hun energieverbruik

Bedrijven gaan vanaf 2020 ook meer betalen voor hun energieverbruik. Dus de energiekosten gaan omhoog in 2020 voor bedrijven. Tot nu toe betalen Nederlandse huishoudens 50% en bedrijven de andere 50%. Voor huishoudens is de jaarrekening elk jaar weer spannend. Want bij betalen wil niemand. Daarom zien we ook steeds meer huishoudens die zoveel mogelijk proberen te besparen. En dat doen ze door thuis beter op te letten. Het gebruik van de thermostaat bepaalt de energiekosten ook. Zodra we deze op een standaard 20 graden laten, dan is dit natuurlijk goed.

Gaan uw energiekosten in 2020 veel omhoog?

De simpele toepassingen in huis zoals het sluiten van de deuren achter u, en het sluiten van de gordijnen werken nog altijd prima. Ook het dichtdraaien van de verwarming in andere ruimten dan de woonkamer doen een positieve duit in het zakje. Stapt u tot slot over naar een goedkopere energieleverancier? Dan weet u ook weer een paar honderd euro op jaarbasis te besparen. Bekijk eens wat energieleveranciers vragen voor hun energiekosten in 2020. Start de energievergelijker en zoek daarin naar de goedkoopste energieleverancier.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo