Energiekosten gaan omhoog per 1 januari 2017

energiekosten verlagenHuishoudens kunnen een stijging van de energiekosten verwachten vanaf begin 2017. Dit heeft te maken met de duurder wordende gasprijzen. Energieleverancier Delta heeft al een prijsverhoging aangekondigd en onder andere Essent en Nuon zullen hun prijzen ook gaan verhogen. De prijsstijging zal ongeveer op €20 extra per jaar komen.

Delta verhoogd haar variabele tarieven in 2017

Delta verhoogd eerst haar variabele tarieven waardoor huishoudens die 3500 kWh aan stroom en 1500 m3 gas verbruiken de verhoging tegemoet kunnen zien. De afgelopen twee jaar konden huishoudens flink besparen op hun energiekosten omdat de prijzen voor energie en gas gedaald waren. Maar vanaf 1 januari 2016 is de belasting op gas wel gestegen met 32% waardoor de energierekening al duurder zal gaan uitvallen.

Bespaar op uw gasverbruik voor 2016/2017

Waarschijnlijk zullen de meesten dan wel denken hoe kan ik besparen op de gasprijzen? U kunt op veel manieren besparen en dat begint ten eerste bij u zelf. Bezuinig ook voor de winter 2016/2017 op uw gasverbruik. Loop de cv-installatie na en zorg dat deze elk jaar word gecontroleerd zo zal een defect sneller opgemerkt worden. Een haperende cv-ketel kan resulteren in gevaarlijke situaties. Het komt vaker voor dan u denkt dat er koolmonoxide vrijkomt en u risico loopt op een koolmonoxidevergiftiging.

Check uw cv-installatie en laat onderhoud plegen

Een onderhoudsbeurt aan de cv-installatie voorkomt ook dat de cv-ketel kapot kan gaan. U bespaart daardoor ook meer gas omdat alles goed werkt. Ontlucht ook eens in de zoveel tijd uw radiatoren en de ketel zelf want er kan lucht ontstaan waardoor de ketel niet goed werkt en daardoor meer energie verbruikt. Daarvoor dien je ook de druk in de ketel eens in de zoveel tijd te controleren, is deze te laag? Dan dient u water bij te vullen zodat de cv-installatie weer optimaal werkt. Dit kunt u zelf doen met een bijbehorende slang.

Vergelijk opnieuw de prijzen met de energievergelijker van EnergieVergelijking.nl

Degenen met een variabel tarief kunnen weer opnieuw vergelijken wanneer zij geen trek hebben in een duurdere energierekening. Met een variabel tarief kunnen de kosten voor energie en gas twee keer per jaar veranderen. In dat geval kunt u kiezen voor een vast tarief voor bijvoorbeeld slechts een jaar, u betaalt in die periode een vaste prijs voor uw energie en gas zonder last te hebben van prijsstijgingen. Is het jaar voorbij dan kunt u weer opnieuw beginnen met energie vergelijken door onze energievergelijker te gebruiken. Zo vindt u binnen 1 minuut weer de goedkoopste energie en kunt u weer gratis overstappen.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken