Energiekosten in 2019 fors hoger

energie vergelijken 2019De kosten van energie voor huishoudens zullen in 2019 hoger worden. Niet enkel de tarieven voor energie en gas zullen gaan stijgen, ook de belastingen worden weer hoger. Een gezin zal hierdoor een verhoging tegemoet gaan zien van circa €360. Dat betekent enkele tientjes meer per maand. De afgelopen jaren zagen we de energiekosten al stijgen en dat wordt volgend jaar niet anders.

Tarieven en belastingen omhoog in 2019

De kostprijzen voor energie en gas zullen duurder worden. En met name gas wordt het duurst. Ook de tarieven voor stroom worden iets duurder. Alle verhogingen zijn bedoeld om de transitie naar duurzame energie te versnellen. Zo worden de Opslag Duurzame Energie (ODE) en de energiebelasting gebruikt voor de transitie. Huishoudens zullen het dus weer gaan voelen in de portemonnee. De energiebelasting op stroom zal wel goedkoper worden. Maar uiteindelijk voelt de consument daar niet veel van.

Blijf energie vergelijken voor het meeste voordeel

Wat wel zal helpen is opnieuw energie vergelijken. Hiermee kunnen huishoudens weer een paar honderd euro besparen. De beste manier is om het energiecontract voor een jaar vast te leggen. Het liefst niet langer. Want daarmee ontzegt u zichzelf de overstapkorting elk jaar. De netbeheerders hebben ook een verhoging aangekondigd alleen blijft deze redelijk met €7 extra.

België zal meer stroom inkopen

Omdat de kerncentrales in België stil worden gelegd betekent het dat er meer Nederlandse stroom zal worden ingekocht. Automatisch zullen de tarieven dan ook duurder worden. En daar zullen wij ook genoeg van merken. Omdat onze energiekosten in 2019 fors hoger worden zullen we ook moeten besparen. Besparen op gas is belangrijker dan ooit. Vooral nu het kouder wordt kunnen we daar iets aan doen. Houdt de temperatuur in huis constant, en laat u niet overhalen de thermostaat toch hoger te zetten.

Echt geld besparen? Kies voor een actiekorting

Er zijn ontzettend veel energie aanbiedingen waaruit gekozen kan worden. Als u geen zin heeft om teveel te moeten betalen. Dan kiest u het beste voor een energiecontract zonder opsmuk. Dat wil zeggen: geen extra cadeau’s. U kunt dan gaan voor een energiecontract met een korting in geld. De meeste aanbiedingen daarin beloven een verlaagd voorschotbedrag. Het gaat dan vaak om een actietarief met een gemiddelde korting van €175 per jaar.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo