Energieleverancier verhuizen

ik ga verhuizen en ben kort geleden veranderd van energieleverancier

Bij een verhuizing kunt u bij uw eigen energieleverancier blijven uw energie contract word gewoon overgezet op de nieuwe woning. U dient uw verhuizing 3 a 4 weken van te voren door te geven aan uw energieleverancier. Als u er voor kiest om te veranderen van energieleverancier tijdens uw verhuizing,  dan heeft u een opzegtermijn van 30 dagen. Maak wel eerst een energievergelijking zodat u de beste prijs heeft. U kunt hier energie vergelijken.

Als u verhuist naar een andere regio kan het zijn dat deze regio valt onder een andere netbeheerder, Een netbeheerder is per regio vastgesteld. Meestal heeft een regio 1 netbeheerder, maar het kan ook mogelijk zijn dat u twee aparte netbeheerders heeft, één voor gas, en één voor electriciteit. Weten wie uw netbeheerder is? Check de website  www.eancodeboek.nl van het EDSN (Energie Data Services Nederland).

Wat u moet regelen bij verhuizing met uw energieleverancier?

– Bekijk welke energieleverancier u heeft

Meestal heeft u 1 leverancier,maar het kan ook zijn dat u 2 leveranciers heeft voor uw electriciteit en gas. De meeste energieleveranciers rekenen verhuiskosten en de kosten hiervan kunt u bij hun opvragen. Doorgaans zijn de verhuiskosten ongeveer €25,-.

– Geef tijdig aan dat u gaat verhuizen aan uw huidige leverancier

Een verhuizing kan drie maanden voor de aanvang van de verhuizing worden doorgegeven tot uiterlijk 2 weken voor de verhuizing. dit kan telefonisch maar ook via internet.Uw leverancier neemt dan ook contact op met uw netbeheerder.

– vul uw meterstanden in

Als u uw verhuizing doorgegeven heeft dan stuurt de energieleverancier binnen enkele dagen een ontvangstbevestiging toe en een meterstandenformulier. Op het formulier vult u de stand van uw gasmeter en elektriciteitsmeter in. Dit doet u op de dag dat u de sleutel van de nieuwe woning ontvangt. Doe dit het liefst samen met de vorige eigenaar van de woning, zo word duidelijk wie vanaf welke stand het energieverbruik betaalt. U hoeft zelf niet de meterstanden door te geven aan uw netbeheerder dat doet uw energieleverancier voor u.

Energieleverancier verhuizen voor een koop-woning

Bij de zogenoemde sleuteloverdracht maakt u kennis met de nieuwe eigenaar van de woning dan vult u samen met de nieuwe eigenaar het formulier in en kunnen jullie dit samen ondertekenen. Is er nog geen nieuwe eigenaar? dan kunt u de netbeheerder opdracht geven uw energie en gaslevering af te laten sluiten.

Energieleverancier verhuizen voor een huur-woning

Bij afwezigheid van de nieuwe bewoner kunt u aan uw verhuurder/makelaar vragen of deze het formulier wil ondertekenen.

Meterstanden versturen naar uw energieleverancier

Binnen vijf dagen na de verhuisdatum verstuurt u uw ingevulde en ondertekende meterstandenformulier schriftelijk of via internet naar uw energieleverancier doe dit zo spoedig mogelijk. Dan voorkomt u misverstanden met de netbeheerder als u dit niet tijdig doet maakt de netbeheerder de meterstanden op en word er een ruwe schatting gemaakt. Deze schatting kan afwijken van uw werkelijke verbruik.

Administratieve afhandeling van uw verhuizing

Als uw energieleverancier uw meterstandenformulier heeft ontvangen dan word uw verhuizing verwerkt in het systeem. U ontvangt een eindafrekening voor het verbruik in uw oude woning. Als nieuwe bewoner word u een schriftelijke bevestiging toegezonden met de ingangsdatum van de levering en uw nieuwe termijnbedrag. Uw eindnota word binnen een maand aan u verzonden

Als u voor de eerste keer een nieuwe woning betrekt

Neem contact op met de desbetreffende netwerkbeheerder van uw woonplaats. Uw regionale netbeheerder stuurt u een brief met daarin een verzoek om u aan te melden bij een energieleverancier binnen 20 dagen. Bij aanmelding bij een energieleverancier zal deze leverancier ook de netbeheerder op de hoogte brengen van uw aanmelding. Als u niet een woning achterlaat en een starter bent dan dient u zelf de netwerkbeheerder hiervan op de hoogte te stellen. Dit gaat dus niet automatisch!

Wie is uw netbeheerder? Check het op www.eancodeboek.nl

Eindafrekening gas licht oude woning

Uw energieleverancier moet u na uw verhuizing na uiterlijk 2 maanden een eindnota van het verbruik aan  gas en licht sturen.

Oneens met de hoogte van uw eindafrekening?

Neem contact op met uw energieleverancier houdt uw oude meterstanden bij de hand en overleg dit met hun. Als u er niet uitkomt met uw leverancier dan kunt u zich wenden tot de geschillencommissie.

Keuze bij enkel of dubbel tarief bij verhuizing

Had de vorige bewoner een andere tariefsoort? dan kunt na uw verhuizing van tariefsoort wisselen

Afsluiten van gas en elektriciteit van uw oude woning

  • Gaskraan dichtdraaien
  • Radiatoren dichtdraaien en thermosstaat laagzetten
  • Bij verhuizing in de winter : radiatoren openlaten en thermostaat laagzetten
  • Uw elektriciteit word niet afgesloten na de verhuisdatum neemt de desbetreffende verhuurder deze kosten tijdelijk voor zijn rekening
  • Als het een koopwoning betreft en er is nog geen nieuwe koper dan kunt u ervoor kiezen om de energievoorziening door de netbeheerder af te laten sluiten hier zijn echter wel kosten aan verbonden

Duur van administratieve afhandeling bij verhuizing

Mits u uw meterstanden op tijd doorgeeft neemt de administratieve afhandeling circa een maand in beslag. Wel ontvangt u in de tussentijd energie en gas op uw nieuwe woonadres. Veel energieleveranciers hebben hun eigen verhuisservice, en sommige ervan brengen administratieve kosten in rekening naar de klant toe.

Te laat met het doorgeven van de verhuizing?

Doe dit zo spoedig mogelijk, De mogelijkheid bestaat dat er nog geen energielevering is in de nieuwe woning. De netbeheerder moet u dan aansluiten op het energienet en dit kan maximaal twee weken in beslag nemen. Ook brengt dit extra kosten met zich mee, wanneer u de energielevering in uw oude woning te laat afzegt kan het zijn dat u door moet betalen tot de afmelding geheel verwerkt is.

  • Tevens moeten de nieuwe eigenaar van uw oude woning en de oude eigenaar van uw nieuwe woning er zelf zorg voor dragen een nieuwe energieleverancier te zoeken en zich aan te melden.
  • Vergeet ook niet uw andere leveranciers op de hoogte te brengen van uw verhuizing zoals uw water, kabeltelevisie, internetprovider, telefoonprovider etc
  • Als u op dit moment enkeltarief heeft, dan betaalt u een vast tarief voor uw elektriciteit, Als u bijvoorbeeld overgaat op dubbeltarief dan betaalt u met laagtarief een stuk minder. Dit kan u aardig besparen.

Foutieve Meterstanden

Als u afzonderlijk van de nieuwe bewoner of oude bewoner andere meterstanden opgeeft dan gaat uw netbeheerder de metingen ruw schatten en de afhandeling van de verhuizing gaat dan meer tijd nemen. Mogelijk kunt u ook te maken krijgen met foutieve eind en beginstanden. Maak daarom altijd een foto van de meterstanden zo voorkomt u onjuistheden.

Aansprakelijkheid

Als u schade constateert en u twijfelt? neem dan contact op met uw energieleverancier

Overname ouderlijk huis

Neemt u de woning van uw ouders over? dan ook dient u zelf zorg te dragen voor de energielevering dit kan bij de energieleverancier van uw ouders of bij een nieuwe energieleverancier. Een energiecontract word altijd op naam aangeboden en niet op basis van adres. Uw ouders kunnen uiteraard hun huidige energiecontract overzetten naar hun nieuwe woning.

Contractbreuk energieleverancier

Als u wilt gaan overstappen naar een andere energieleverancier dan dient u er op te letten of uw contract bijna afloopt of tenminste dertig dagen voor het einde van uw contract overstapt. Als u zich niet aan de gehouden looptijd houd dan kan een energieleverancier u een boete opleggen wegens contactbreuk. Bij contracten aangegaan voor onbepaalde tijd kunt u altijd opzeggen ook hierbij geldt een opzegtermijn van dertig dagen. Voordeel daarvan is dat u geen boete hoeft te betalen.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken