Energieleveranciers leveren nog steeds veel grijze stroom

Energieleveranciers leveren nog steeds veel grijze stroom Elk jaar voeren de Consumentenbond, Greenpeace, Natuur & Milieu en WISE een onderzoek uit naar de vergroening onder energieleveranciers. Ook de minder duurzame en de vervuilende leveranciers worden hierin opgenomen. Ook in 2018 is er weer een nieuwe stroomranking gepresenteerd. En wat blijkt? Energieleveranciers leveren nog steeds veel grijze stroom.

Voor het ootje gehouden door het energiebedrijf?

Zo worden consumenten eigenlijk voor de gek gehouden. Een energiebedrijf doet zich duurzaam voor maar levert ondertussen ook grijze stroom. Essent en Nuon/Vattenfall hebben sinds de vorige stroomranking hun investeringen in duurzame energie verhoogd. Hun gemiddelde cijfer is dus iets beter geworden. Toch wordt beide energiebedrijven verweten dat ze desondanks niet veel doen aan hun inkoopbeleid.

Hoe komt een stroomranking tot stand?

Een stroomranking wordt gebaseerd op de inkoop, verkoop en de levering. En in welke mate een energiebedrijf investeert in duurzame projecten. Niet elke energieleverancier produceert zijn eigen stroom, dus moeten zij deze inkopen. Daar houden de organisaties rekening mee in hun onderzoeken. Zo kwam uit de onderzoeken voort dat er veel grijze stroom wordt geleverd aan de zakelijke markt. De betreffende zakelijke afnemers moeten eigenlijk gaan kiezen voor duurzame energieleveranciers. Op die manier nemen ze zelf de regie in handen waar het duurzame energie betreft.

Welke energiebedrijven zijn het meest duurzaam?

De meest duurzame energieleveranciers leveren uitsluitend groene stroom. Dit kan uit eigen productie komen of ze kopen deze rechtstreeks in. Pure Energie, Qurrent en Vrijopnaam komen in de top 6 voor. Als u klant bent van één van deze energiebedrijven dan zit u dus goed. U mag als consument zelf kiezen voor een energiebedrijf. Bent u van plan over te stappen? Dan kunt u rekening houden met de duurzaamheid in uw energievergelijking. Alle groene stroom uit Nederland aanvinken levert u uitsluitend groene stroom aanbiedingen op. Alleen duurzame energieleveranciers in de energievergelijking? Vink die optie dan aan.

Als u nog geen gebruik maakt van groene stroom is dat uiteraard niet een drama. Voor een volgend energiecontract kunt u dat in overweging nemen. Groene stroom gebruiken is de beste manier om de CO2 uitstoot terug te dringen. Daarom wordt het belang van duurzaamheid onderstreept. Maar vaker de auto laten staan helpt de CO2 uitstoot ook terug te dringen. U heeft altijd de mogelijkheid om uw steentje bij te dragen.

Groene energie vergelijken is een keuze

Als u al bijna mag overstappen dan is groene energie vergelijken een juiste keuze. Doorzoek alle energie aanbiedingen en beding de laagste prijs. Tarieven voor energie en gas verschillen per energiebedrijf. Ook het type product kan verschillen. Als u niets aanvinkt dan is de kans groot dat uw product ook grijze stroom bevat. Wilt u pertinent groene energie vergelijken wilt dan moet u bepaalde opties aanvinken. En eenmaal het juiste energiebedrijf gevonden? Dan kunt u heel gemakkelijk de overstap maken.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo