Energieleveranciers oneens over ranglijst voor duurzame energieleveranciers

loep

De Consumentenbond, Greenpeace, Natuur & Milieu en Hivos hebben een ranglijst opgesteld waar energieleveranciers worden beoordeeld op hun duurzame activiteiten. Uit hun onderzoek hebben ze geconstateerd dat 4 op 5 een slechte score hadden.

Eon en Essent waren eerder al niet te spreken over het onderzoek

Eerder al gaven energieleveranciers EON en Essent aan niet mee te doen aan het onderzoek. Zij waren het niet eens met hoe het onderzoek werd uitgevoerd, zij scoorden in eerdere onderzoeken slecht.

Onderzoek hulpmiddel voor zoekende consument

Het onderzoek is bedoeld om de consument duidelijkheid te verschaffen over welke energieleverancier nu het meest duurzaam is. Zij kunnen dat meenemen in hun zoektocht naar duurzame energie.

De energieleveranciers die wel deelnamen werd beoordeeld op:

  • opwekking
  • productie
  • levering en inkoop van energie

Er zijn 32 leveranciers beoordeeld en Essent eindigde net als in 2013 weer onderaan gevolgd door Nuon. Nuon was ook niet eens met het onderzoek maar deed desalniettemin wel mee. Eneco daarentegen scoorde beter met windenergie en kreeg een hogere notering en mocht het doen met een 7e plek van meest duurzame energieleverancier wat goed te noemen is.

Bron: Trouw

Duurzame energieleveranciers vergelijken?

Start met energie vergelijken en bekijk de meest duurzame aanbieder van Nederland. Maak gebruik van onze energievergelijker om te weten welke energieleverancier het meest duurzaam is. In onze energievergelijker hebben we alle energiesoorten die de energieleveranciers leveren in kaart gebracht.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo