Energieliberalisering

Sinds 2004 is de Energiemarkt vrijgegeven, met andere woorden: geliberaliseerd. In het verleden had de klant geen keuze in een energieleverancier. Ze moesten het doen met een toegewezen energieleverancier, hetzelfde als met een netbeheerder. De overheid koos daarom voor een geliberaliseerde energiemarkt, om klanten zelfstandig te laten voor een energieleverancier. Dit bevorderd de concurrentie tussen de energieleveranciers, het houd ze alert en ze doen beter hun best om hun klanten te behouden of aan te trekken.

Lagere tarieven door Liberalisering.

Omdat de energieleverancier geen monopolie positie meer bezit, moet het zijn tarieven en dienstverlening scherp en goed aanbieden. Ze worden gestimuleerd om met scherpe actie’s te komen, om zo de klant tevreden te houden. Gebeurt dit niet? Dan kan de klant uit eigen vrijheid zo overstappen naar de concurrent. Er is geen overstap mogelijk naar een andere netbeheerder. Deze word per regio toegewezen.

Toezicht en naleving van regels

Een geliberaliseerde energiemarkt bied dus vrijheid van keuze in Energieleveranciers en de bijbehorende tarieven. De ACM blijft wel waken over de klant, en houd toezicht op de Energiemarkt, waar er namelijk voordelen zijn zijn er natuurlijk ook nadelen, de overheid blijft de balans bewaren om misbruik bijvoorbeeld tegen te gaan.

Besparen op energie
De liberalisering van de energiemarkt biedt u dus de mogelijkheid om te besparen op energie. Vergelijk daarom eens de energieprijzen van alle energieleveranciers met onze energievergelijker. Met onze energievergelijker kunt u betrouwbaar en onafhankelijk de prijzen van energie vergelijken en vervolgens (indien gewenst) overstappen naar een goedkopere energieleverancier.

Blijft dus niet nog langer teveel betalen aan uw energieleverancier!

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken