Energielijst 2014 bekendgemaakt

Energie informatie

AgentschapNL heeft de Energielijst 2014 online gezet, in deze Energielijst word weergegeven welke energiebesparende technieken in aanmerking komen voor de EIA ( Energie-investeringsaftrek ). Met het belastingvoordeel worden energiebesparende stappen ondersteund. Het budget voor het komende jaar is vastgesteld op € 111 mln.

In 2014 is het niet meer toegestaan om van beide regelingen zoals de EIA en de SDE+ gebruik te maken. Dit is om te voorkomen dat er van een dubbel fiscaal voordeel gebruik gemaakt kan worden. Wanneer er in het voorgaande jaar wel een SDE+ is uitgereikt aan een bedrijf maar dit bedrijf ook een EIA wil aanvragen dan komen ze hiervoor in aanmerking met een zogenoemd overgangsregime, dit regime stelt dat er voor een bestaand en aangevraagd project nog wel een EIA aangevraagd mag worden.

Wanneer een bedrijf in aanmerking komt voor een EIA dan mag het bedrijf 41,5% van zijn investeringskosten aftrekken op de winst. Wanneer een winstbelasting van 25% behaald is betaald de belastingdienst 10% van het investeringsbedrag daarvan terug.

Klik hier voor de Energielijst 2014.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken