Energienota en switchen naar andere energieleverancier moet duidelijker

Judith Merkies van de PvdA vind dat de Energienota transparanter en makkelijker moet worden gemaakt, ook wil ze dat het overstap proces vergemakkelijkt word voor de consument.

Hoe transparant zijn de energieprijzen?

Er is nog teveel onduidelijkheid voor de consument bij het maken van een overstap naar een andere energieleverancier. Er zijn zoveel dingen waar een klant rekening mee moet houden, en dit bemoeilijkt de overstap voor de consument. De europese commisie had hiervoor al een speciale werkgroep aangetrokken met betrekking tot het verduidelijken van de energieprijzen in de markt.

Dergelijke initiatieven zijn belangrijk

Zij wil initiatieven zien die de klant helpt bij het kiezen van een dergelijk product, ook valt onder het initiatief bijvoorbeeld een dergelijk plan die nodig is voor huishoudens die bijvoorbeeld de energienota niet kunnen betalen, het aantal mensen die de energienota niet kunnen betalen is toegenomen, dit ligt ten grondslag aan het feit dat de kosten voor energie gestegen zijn. in vergelijking met 15 jaar terug, zijn de tarieven voor gas en elektriciteit met zo’n 120% gestegen.

Meer stimulans bij overstappen gewenst

Consumenten moet meer gestimuleerd worden bij de keuze van hun overstap, daar de consument veelal niet weet dat ze goedkoper uit kunnen zijn bij de concurrent. Kortom zij wil dat de consument  ongecompliceerde en eenvoudige informatie verstrekt word wanneer zij willen overstappen. Zij wil de leveranciers bijvoorbeeld verplichten om de consument voor te lichten welke energieleverancier het voordeligste tarief heeft, dit gebeurd overigens al in  België.

Bereken uw energiekosten voordat u overstapt

Om een overzicht te krijgen van de energiekosten van alle energieleverancier, maar ook het vergelijken van de energieprijzen en het overstappen naar een andere aanbieder bent u op Power.nl op het juiste adres. Bij ons kunt u geheel onafhankelijk en objectief de prijzen van energie vergelijken en als u wilt gemakkelijk overstappen via onze gratis overstapservice.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken