Energienotanul

Energienotanul  (ENN) is een term die gebruikt wordt voor woningen die een energierekening hebben van 0 euro. Deze woning kan verward worden met een nul op de meter woning. Het verschil met een nul op de meter woning is dat een ENN woning geen geld terug kan krijgen op zijn energierekening. De term 0 is hier dan ook van toepassing. Een Energienotanul woning produceert dan ook 500 kilowattuur minder dan een Nul-op-de-meter woning.

Nul-op-de-Meter

Bij een Nul-op-de-meter woning dient de consument kosten te betalen aan de netbeheerder en mogen zij ook gebruik maken van de heffingskorting energie. Maar omdat deze kosten hoger uitvallen dan de kosten die aan de netbeheerder moeten worden betaalt, krijgt de consument nog geld terug. Bij een ENN woning is dit niet het geval hier komt de energierekening dus echt op 0 uit. Een Nul op de Meter woning verbruikt evenveel als hij opwekt.

BENG woning

Energieneutrale woningen worden getypeerd door het Energie Prestatie Coëfficiënt ook wel EPC in het kort genoemd. Energieneutraal heeft een EPC van 0 dus valt een ENN woning daar ook onder. Er zijn woningen die hun energieverbruik zo dusdanig hebben teruggebracht dat zij bijna energieneutraal zijn. Deze woningen worden aangemerkt met BENG: Bijna EnergieNeutraal Gebouw. Een BENG woning kan een EPC dragen van o.2.

Passiefhuis

De maximale EPC die bij duurzame woningen word toegepast is tot en met 0.4 EPC. Zo is er ook een Passiefhuis deze woning heeft haar energieverbruik enorm terug weten te brengen met allerlei energiebesparende maatregelen.  De EPC voor een Passiefhuis ligt tussen de 0 en 0.4.

Steeds meer duurzame woningen gebouwd

De laatste jaren komen er steeds meer energieneutrale woningen op de markt. Voor nieuwe woningeigenaren ook een interessant voorstel want zij kopen al een kant en klare energieneutrale woning. Door ook nog bedachtzamer met energie om te gaan brengen ze hun persoonlijke verbruik ook omlaag. Er zijn ook een klein percentage woningen waarbij er geen gasaansluiting meer aanwezig is. Deze woningen worden verwarmd door middel van elektriciteit bijvoorbeeld de All-electric woningen. Of woningen die zijn aangesloten op een warmtenet.

Power.nl
Logo