Energieonderzoek Centrum Nederland

Zoals de naam al doet vermoeden is Energieonderzoek Centrum Nederland het onderzoeksinstituut van Nederland op het gebied van energie. Zij ontwikkelen steeds nieuwe technieken en onderzoeken verschillende baanbrekende oplossingen die onze transitie naar een duurzame energieomgeving bewerkstelligen. Dit onderzoek beperkt zich niet alleen op Nederlands grondgebied maar ook daarbuiten.

ECN actief in binnen en buitenland

500 medewerkers van het onderzoekinstituut werken samen met de overheden en andere onderzoeksinstituten. ECN heeft drie vestigingen te weten in: Amsterdam, Eindhoven en Petten. ECN heeft haar focus geconcentreerd op verschillende activiteiten waarvan de industrie, bedrijfsleven, overheden kunnen profiteren.

Adviesorgaan voor bedrijfssector

Zij brengen ieder jaar verslag uit van hun onderzoeken en de resultaten ervan. Er worden beleidsstudies uitgewerkt tezamen met ingenieurs, economen en milieudeskundigen. Het werk van ECN beperkt zich niet alleen tot het onderzoeken van technieken. Ook worden er op experimenteel gebied installaties en prototypes ontworpen. Op die manier kunnen de emissies van de bodem, lucht en water beter in beeld brengen.

Europees energieonderzoek

Ze adviseren bedrijven die zich op de duurzame energiemarkt bevinden zodat zij tot een weloverwogen beslissing kunnen komen. Ook bedrijven die willen investeren in duurzame energie kunnen op de vakkundigheid van ECN vertrouwen. Dit kenmerkt zich in integrale haalbaarheidsstudies en evaluaties. ECN valt onder de Topsector Energie waarbij zij ook een belangrijk aandeel hebben in het Europese energieonderzoek.

Power.nl
Logo