Energieprijzen

De energieprijzen zijn te berekenen met EnergieVergelijking.nl. Aan de hand van uw gegevens kunt u alle energieprijzen berekenen en het aanbod van alle aanbieders vergelijken. Met onze energievergelijker kunt u alle energieprijzen vergelijken. U ziet bij welke energieleverancier u moet zijn om de voordeligste energieprijs te kiezen op basis van uw energieverbruik

Opbouw energieprijzen

De totale energieprijs is afhankelijk van 3 partijen. De energieleveranciers die het leveringstarief vaststellen. Dan krijgen we de netbeheerder die zijn kosten zoals transportkosten berekent. We betalen ook voor het onderhoud van ons elektriciteitsnetwerk. En als laatste de overheid die de belastingen vaststelt. Als we kijken naar het duurste element van de energieprijs is dat tegenwoordig de belasting. We betalen steeds meer belastingen over ons energieverbruik. Hier kunnen we helaas geen invloed op uitoefenen. Als de belasting wordt verhoogd dan zijn we verplicht deze te betalen. Maar wordt de energieprijs verhoogd? Dan kunnen we gelukkig een goedkopere energieleverancier zoeken.

Ontwikkeling energieprijzen

De prijzen voor energie blijven zich voort ontwikkelen ze staan niet permanent vast. Deze kunnen afhankelijk van allerlei factoren duurder worden of goedkoper. Gekozen voor een vast energiecontract? Dan heeft deze wijziging geen invloed. U heeft immers gekozen voor een vaste prijs. Verloopt het energiecontract bijna? Dan kan het zo zijn dat de energieprijzen ineens duurder worden. Het is dan aan te raden om opnieuw de energieprijzen te vergelijken. Door ieder jaar te veranderen van energieleverancier behaalt u het meeste voordeel.

Wijziging energieprijzen

De energieprijzen kunnen dus ieder half jaar wijzigen. Namelijk op 1 juli en op 1 januari. Energieleveranciers kunnen op deze datums de energieprijzen veranderen om beter te kunnen inspelen op fluctuerende prijzen. De overheid heft zogenaamde energiebelasting over uw afgenomen gas en elektriciteit. Daarnaast dragen we natuurlijk BTW af. Energiebelasting is dus iets anders dan de BTW. De energiebelasting word betaald om ons verstandiger met energie om te laten gaan. Verbruiken we dus meer? Dan betalen we ook meer energiebelasting.

Dag en nachttarief

Het is ook mogelijk om gebruik te maken van een zogenaamde dubbele energiemeter. Daarvoor gelden weer andere energieprijzen namelijk het dag en nacht tarief. Al deze variabelen maken het vergelijken van energie zeer ingewikkeld. En dat is nu precies waarom Power.nl in het leven is geroepen. Om voor u het energieprijzen vergelijken makkelijk transparant en betrouwbaar te maken.

Voorkom stijgende energieprijzen

Contracten met vaste energieprijzen bieden u over het algemeen meer zekerheid. Wanneer de energieprijzen omhoog gaan zult u niets meer betalen. Maar gaan de energieprijzen omlaag? Dan profiteert u ook niet mee van de dalende energieprijzen als u niet wisselt van energieleverancier. Als u weet dat de prijzen elk jaar veranderen, dan is kiezen voor een kort contract een logische keuze.

Zet u de energieprijzen vast of niet?

Met onze energie prijsvergelijker ziet u direct of overstappen zin heeft. Power.nl raadt u aan te kiezen voor een vaste energieprijs . Door te kiezen voor een vastgestelde energieprijs komt u nooit voor verassingen te staan. In 2017 hebben de energieleveranciers de variabele prijzen duurder gemaakt. Dat betekent dus dat u in die situatie meer moet betalen. Zet de energieprijzen vast voor 12 maanden dan zit u niet te lang vast aan een energiecontract.

Bespaar met de beste energie prijs

Elk jaar een welkomstkorting meepakken is dus het beste. Vergelijk alle éénjarige energiecontracten. Op die manier vindt u ook de goedkoopste energieleverancier. Houdt nieuwsberichten in de gaten om te zien wat de energieprijzen verwachting is. Als er wordt geschreven dat ze duurder worden dan kunt u opnieuw energie vergelijken en als het mogelijk is een goedkoper aanbod kiezen. Vandaag overstappen betekent dat u vanaf nu een jaar lang hetzelfde tarief betaalt. Als dus de prijzen duurder worden dan heeft u daar geen last van.

 

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken