Energieprijzen 2020

De verwachting van de energieprijzen 2020 is dat ze iets goedkoper zijn dan de gasprijzen 2020. Dit komt omdat de overheid de heffing op energie heeft verlaagd. De heffing op gas is juist omhoog gegaan. Andere zaken zoals de Opslag Duurzame Energie zijn iets duurder, de belastingvermindering is verlaagd. En dat is dan weer geen goed nieuws. En een heffingskorting is natuurlijk mooi meegenomen. Alleen is deze in 2019 van €376,08 naar €311,62 gegaan.

Minder heffingskorting in 2019 en 2020

Dat houdt in dat we minder korting krijgen vanuit de overheid. Nog meer kosten dus. Al met al is de energierekening in 2020 dus een paar honderd euro duurder. We betalen dus meer om energie en gas te kunnen gebruiken. Het is nodig, dus stoppen met energie en gas kan niet. Telefoons moeten opgeladen worden, de wassen gedraaid enzovoorts. Douchen met koud water is geen optie. Het kan wel maar fijn is het niet.

Zuiniger met energieverbruik omspringen helpt

Het is natuurlijk niet het einde van de wereld. Wij moeten allen gewoon zuiniger met energie en gas omspringen. Als we dat doen dan valt alles nog te overzien. U zult vast een aantal maanden geleden een nieuw voorschotbedrag gekregen hebben van de energieleverancier.Voor velen kwam dat niet gelegen. Want de energiekosten worden zo alleen maar duurder. En degenen met een laag inkomen moeten weer puzzelen om de eindjes aan elkaar te knopen. De energieprijzen 2020 opnieuw herzien is dan niet eens een raar idee.

In 2050 zijn we als het goed is energieneutraal

Nederland moet naar een toekomst en omgeving waar minder fossiele energie wordt gebruikt. We gaan zelfs naar een toekomst waar alleen nog maar schone energie voorkomt. Maar dat is hard werken want er is nu simpelweg niet genoeg duurzame energie om iedereen te voorzien. Dus worden er subsidies verstrekt aan particulieren en bedrijven. Zij kunnen met die gelden de omgeving duurzamer maken. Denk hierbij aan zonnepanelen die worden geplaatst. Een warmtepomp die de gasaansluiting moet vervangen. Er zijn talloze voorbeelden te noemen. Maar het uitgangspunt is dat wij daar uiteindelijk allemaal aan bij gaan dragen.

Energieprijzen 2020 hoger maar zoek de voordeligste energiedeal

Dus de energieprijzen 2020 kunnen iets hoger zijn dan u gewend bent. Maar een energievergelijking biedt uitkomst. Daarin staan allerlei voordelige aanbiedingen opgesteld. De ene nog goedkoper dan de andere. Natuurlijk moeten energieleveranciers meegaan in de chaos van de prijsstijgingen. Maar dat doen ze niet teveel. Want daar zullen ze geen nieuwe klanten mee trekken. Dus maken ze de prijzen zo voordelig mogelijk. Een korting hier en daar moet klanten over de streep trekken.

Een cadeau of lager voorschot?

Er worden zelfs cadeaus aangeboden. Van een kluscadeau tot Smartwatch, er zijn genoeg cadeaus te kiezen. Want niet elke klant gaat voor de korting, we hebben nu eenmaal verschillende voorkeuren. Dus soms kiest een klant liever voor de gratis Xbox One dan voor korting in geld. En dat mag, want onze energiemarkt is liberaal. De klant is koning en mag zelf kiezen.

Power.nl
Logo