Energieprijzen 2021

Ieder jaar worden er weer wijzigingen bekend gemaakt wat betreft de energieprijzen. Dat kan komen omdat de energieleverancier de prijzen aanpast. Of andere factoren spelen mee waardoor ze stijgen of dalen. Over het algemeen stijgen de energieprijzen. Maar omdat er zoveel energieleveranciers zijn die hun producten aanbieden zijn er ook veel verschillen. Dat is al reden voor huishoudens om over te stappen. De energieprijzen 2021 zijn eigenlijk al bekend. Want immers stapt u nu over dan liggen uw energieprijzen al vast tot maart 2021.

Nu overstappen betekent dat uw energieprijzen voor het volgende jaar deels vast staan

Gaat u voor een driejarig energiecontract dan liggen ze vast tot maart 2023. Dat is uiteraard niet aan te raden. Want in de tussentijd doen zich weer allerlei veranderingen voor. En als dat in uw voordeel uitvalt, dan kunt u niet zonder een overstapboete wisselen van energiecontract. Begin januari hebben er dus al weer prijswijzigingen plaats gehad. En over vier maanden op 1 juli komt de volgende wijziging er alweer aan. Nu zijn er niet hele grote prijsstijgingen te verwachten. Maar kies in dat geval dus wijs. Ga het liefst voor een energiecontract met een looptijd van een jaar.

Een aanbod op maat voor de energieprijzen 2021?

Energieleveranciers kunnen u een aanbod op maat doen. Zoek in dat geval met een energievergelijker naar de goedkoopste tarieven voor energie en gas. Wij laten u zien wie wel goedkoop is en wie niet. Over de gehele linie bekeken zijn de energieprijzen 2021 goedkoper geworden. De energiebelasting op energie is namelijk lager. Voor gas juist weer hoger. Aardgas is gewoon duur. Per kubieke meter gas betalen we ruim €0,80 eurocent. Voor energie per kWh betalen we ongeveer €0,20 cent. Dat kan verschillen per energieleverancier.

Een energievergelijking heeft altijd zin want u zit nergens aan vast

Vergelijk de energieprijzen dan ook in een energievergelijking. U kunt kijken naar uiteindelijke kosten die u per jaar moet betalen. Omdat u nu bijvoorbeeld kunt kiezen voor een jaarcontract en dus overstapt, dan legt u uw energieprijzen 2021 in 2020 al vast. De energieprijzen voor 2021 kunt u uiteraard ook verlagen door zoveel mogelijk uw verbruik te beperken. Dat wil niet zeggen dat u in de kou moet zitten en amper wat verbruiken moet. Maar het kan beslist wat minder. Want wat is gunstig voor uw energiekosten en wat niet?

Er zijn zoveel manieren om het verbruik terug te dringen. Want we verbruiken ongemerkt meer dan we door hebben. We laten vaak genoeg die stekkers in het stopcontact zitten terwijl dat onnodig is, en dus voor onnodig stroomverbruik zorgt. Op EnergieVergelijking.nl staan voldoende artikelen met energie bespaartips. Zo kunt u zich goed voorbereiden en op die manier uw kosten verlagen.

Power.nl
Logo