Energieprijzen Delta Energie gaan omhoog per 1 juli 2017

Energieprijzen van Delta Energie worden hoger in juli. Het gaat hierbij om het variabele tarief. Klanten die gekozen hebben voor dit tarief zullen 67 euro duurder uit zijn op jaarbasis. De variabele tarieven gaan omhoog omdat de prijzen voor gas ook hoger zijn geworden.

Variabel tarief Delta omhoog met 3,5 cent

Het huidige tarief dat voor gas word betaalt ligt nu op 61,9 cent en die stijgt per 1 juli naar 65,4 cent. De tarieven voor energie zullen met 0,4 cent omhoog gaan. Tot twee jaar terug werd er juist massaal gekozen voor de variabele tarieven omdat deze een stuk goedkoper waren. Tijdens het energie vergelijken kwam men tot de slotsom dat kiezen voor een variabel energiecontract de beste optie was.

Kies voor een vast energiecontract van 1 jaar

Nu is het kiezen voor een vast energiecontract het beste want vorig jaar werden de variabele tarieven ook al eens verhoogd en straks dus weer. Delta is vaak de eerste van de rij energieleveranciers die hun nieuwe tarieven kenbaar maakt. Degenen die al een vast contract bij Delta hebben afgesloten die merken niets van de verhoging.

Opnieuw energie vergelijken en overstappen in juli

Wat de overige energieleveranciers gaan doen is dus nog afwachten. Als u vorig jaar bent overgestapt naar een andere energieleverancier en heeft gekozen voor een jaar contract, dan bent u dus ook bijna vrij om weer te starten met energie vergelijken om de goedkoopste te vinden. Nu u op de hoogte bent van het feit dat de variabele tarieven duurder worden, kunt u het beste gewoon weer kiezen voor een jaar contract in energie en gas.

Laat u niet gek maken en stap bewust over

Heel veel consumenten die lezen dat de tarieven verhoogd worden zijn dan geneigd om meteen te kiezen voor een driejarig contract. Dit hoeft uiteraard niet want de concurrentie onder de energieleveranciers blijft doorgaan of de prijzen verhoogd worden of niet. U kunt daar juist de vruchten van plukken door elk jaar opnieuw te beginnen met energie vergelijken waarbij u ook overstapt naar de goedkoopste energieleverancier.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken