Energieprijzen weer goedkoper per 1 juli 2015

energieprijzen 2015

De energieprijzen zijn per 1 juli 2015 weer goedkoper geworden, en drie energiebedrijven hebben hun variabele tarieven alweer bekend gemaakt. Dit zijn Eneco, Essent en Nuon.

Start met vergelijken van energieprijzen 2015

Voor u betekent het dat u dus uw energieprijzen weer kunt gaan vergelijken. Eneco heeft haar gastarief een stuk goedkoper gemaakt deze zijn gedaald met 11%. Dit komt neer op een besparing op de energierekening van gemiddeld 68 euro per jaar.

Drie grootste spelers verlagen variabel tarief

Nuon heeft haar energieprijzen met 1,2% goedkoper gemaakt, en voor gas 5,47%. Essent is weer goedkoper met haar energieprijzen hier is de verlaging 4,18% en Essents gastarieven zijn met 4,4% verlaagd. Bij Essent en Nuon besparen huishoudens dus €37 en €36 per jaar. Het zeeuwse energiebedrijf Delta gaf een aantal weken terug al aan haar variabele gastarief goedkoper te zullen maken met een besparing van €24 per jaar.

De gasprijzen zijn de afgelopen jaren alleen maar gedaald en de redenen daarvan zijn de internationale gasvoorraden en de olieprijzen. De energieprijzen zijn iets goedkoper geworden dankzij het overschot aan buitenlandse elektriciteit die weer voordelig ingekocht kan worden. Sinds de koppeling met de buitenlandse stroomverbindingen is groene stroom vanuit Duitsland ook goedkoper geworden.

Variabel of vast contract?

Ruim 60% van de Nederlandse huishoudens is in het bezit van een variabel contract. De variabele tarieven kunnen daardoor veranderen. Het beste is om te kiezen voor een vast contract van een jaar zo kunt u ieder jaar weer profijt hebben van de prijswijzigingen.

Vergelijk alle actietarieven en stap over

U bent uiteraard niet verplicht om u te binden aan bovenstaande energiebedrijven, en het kan ook zo zijn dat u al klant bent van Nuon of Eneco, dan loont het juist de moeite om deze tarieven eens met het totale aanbod te vergelijken. Wanneer u onder de groep valt die nog nooit zijn overgestapt kunt u zelfs rekenen op een besparing tot 500 euro of zelfs meer per jaar. Bekijk daarom alle actietarieven op Power.nl en bespaar op uw energieprijzen 2015.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken