Energierekening 2020

Er is al veel te doen rondom de energierekening. En dat komt door de enorm hoge belastingen erop. Consumenten moeten meer dan ooit letten op hun energieverbruik. Want doet men dat niet? Dan betalen ze erg veel aan hun energieleverancier. In de tijden dat de energierekening lager was stond men niet zo stil bij energie besparen. Want er kan immers elk jaar worden gekozen voor een nieuwe energieleverancier met flink wat korting. Dat is nog steeds aan de orde maar passen we niet op? Dan zien we dat aan de jaarafrekening.

Energierekening voor sommigen verwarrend

De energierekening bestaat namelijk niet alleen uit de leveringsprijzen voor energie en gas. Er zijn daarnaast nog veel extra kosten. De netbeheerder krijgt een bedrag voor het onderhoud van ons elektriciteitsnetwerk en aansluitingen. De belastingdienst krijgt een bedrag, de overheid vangt een bedrag en ga zo maar door. Soms zien we door de bomen het bos niet meer. Want ja wat is nou weer Opslag Duurzame Energie? Is dat ook een belastingafdracht? Nee dit is voor de overheid bedoeld om te investeren in duurzame energieprojecten.

Voorschotnota al verhoogd voor huishoudens

De energiebelasting is weer een ander verhaal dit dragen we af over ons verbruik. Dus hoe meer we verbruiken des te meer energiebelasting er afgedragen wordt. De energierekening kan voor sommigen een doorn in het oog zijn. Want elke maand weer betalen we een X-bedrag aan de energieleverancier. En eind 2018 kreeg men al een verhoging opgelegd. Dit bedroeg al enkele tientjes per maand. We zijn er dan ook tijdig voor gewaarschuwd. Pas op want de energierekening 2019 en energierekening 2020 wordt hoger. Wij kunnen invloed uitoefenen op ons eigen verbruik. Als we dit tijdig doen dan houden we de kosten enigszins in de hand.

Besparen op uw energierekening 2020?

Elk jaar wordt de energiebelasting nu verhoogd, dit is omdat de overheid dit geld nodig heeft. Nodig voor het verduurzamen. En daaraan dragen wij ook ons steentje bij. Wilt u zoveel mogelijk besparen op uw energierekening 2020? Dan doet u er heel goed aan om elk jaar over te stappen. En elke dag te letten op uw persoonlijke verbruik. Dan kunt u echt wel besparen op uw energiekosten. Er zijn voldoende bespaartips waaruit u uw voordeel kunt behalen. Elk jaar wisselen van energieleverancier is natuurlijk dé tip, maar dat is besparen op uw verbruik ook.

Een welkomstpremie kan een paar honderd euro opleveren. En besparen op energie en gas trouwens ook. Het komt aan op het veranderen van uw gewoonten. Met een paar eenvoudige toepassingen kunt u uw verbruik echt verlagen. Als u dit gewoon goed uitvoert dan kan de energierekening 2020 wel eens goedkoper uitvallen dan gedacht. En dat is natuurlijk het einddoel.

Power.nl
Logo