Energierekening 2021

Uw energierekening 2021 vergelijken samen met EnergieVergelijking.nl? Deze kosten dragen we elke maand weer trouw af. En soms zijn deze kosten best hoog. Dit kan komen door verhogingen, maar ook door ons eigen toedoen. Als we teveel verbruikt hebben vertaalt zich dat in onze energiekosten. De energierekening bevat meerdere kosten. Dus niet enkel de leveringstarieven voor energie en gas. Ook kosten voor de netbeheerder, de belastingdienst en overheidsheffingen zitten daarbij in. Op deze kosten kunnen we dan ook weinig invloed uitoefenen. Maar op ons eigen verbruik en de leveringsprijzen valt genoeg te besparen. U moet alleen weten hoe!

Energierekening 2021 die kunt u zelf verlagen!

U kunt uw energierekening 2021 vergelijken en direct overstappen naar een goedkopere energieleverancier. Maar het behelst ook andere factoren. Want als u thuis teveel blijft verbruiken dan wordt uw energierekening natuurlijk niet echt goedkoper. Meestal staan we er niet eens bij stil dat we teveel verbruiken. Kijk eens om u heen, ziet u misschien stekkers in het stopcontact zitten van apparaten die u niet gebruikt? Trek ze er gerust uit. De televisie wordt ”uit” gezet door middel van de afstandsbediening. Maar dan staat de tv enkel in de standby stand, dus de tv blijft gewoon stroom gebruiken. En dat geldt ook voor andere apparaten. Al deze stroom is dus onnodig, en uw energieleverancier krijgt daarvoor betaalt.

Geen onnodig stroomverbruik meer met een simpele stekkerdoos

Zet ze dus echt helemaal uit. Met een stekkerdoos is het nog makkelijker, want met één druk op de knop zijn alle apparaten uitgezet. En dat houdt dus in dat zij geen onnodig stroom meer verbruiken. Nu kost u dat niet honderden euro’s extra, maar toch gauw wel €50 per jaar. Dat hoeft dus helemaal niet. Bent u niet benieuwd wat een apparaat verbruikt? Met een simpel energiemetertje kunt u dit nagaan. De stelling is dan ook hoe groter het apparaat des te meer stroom het verbruikt. Soms hebben huishoudens nog die toffe Amerikaanse koelkast in de keuken staan. Vijftien jaar terug was dit ideaal om te hebben vooral met een groot huishouden. Maar deze type koelkast neemt echt enorm veel stroom. Die Amerikaanse koelkast kan uw energierekening 2021 flink duurder maken, is dat het u waard?

Wat verbruiken uw apparaten?

Kijken we naar het energieverbruik van de huidige apparaten die verkocht worden? Dan zien we dat deze echt de helft minder aan stroom verbruiken dan hun voorgangers. Het is dan ook geen overbodige luxe om bepaalde apparaten te zijner tijd te vervangen voor zijn energiezuinige opvolger. Dit hoeft niet op stel en sprong, want zonder geld uit te geven, kunt u juist geld besparen. En dat begint met kleine stapjes. Eerder onder de douche vandaan gaan bijvoorbeeld. Lekker is het wel die warme douche, maar u betaalt wel 0,81 eurocent per kubieke meter. Simpeler gezegd kan een douchebeurt van tien minuten al snel €0,50 cent kosten. Dat lijkt weinig maar als u het vermenigvuldigt met 12 maanden bij elke dag 1x douchen dan komt u al uit op €750. Wordt er tweemaal per dag gedoucht en zijn er meerdere gezinsleden? Dan weet u dus ook dat dit bedrag nog veel hoger uit kan pakken. Uw energierekening in 2021 kan hierdoor een stuk lager zijn.

Zoeken naar de goedkoopste energierekening van 2021?

Aardgas gebruiken we ook met koken, maar dit is te verwaarlozen. De verwarming en de douche zijn de kosten waardoor we meer moeten betalen. Mits we er zuinig mee omgaan natuurlijk. De thermostaat kan bijvoorbeeld standaard op 20 graden worden gezet. Warm zat, en het scheelt u enorm veel aan gas en aan geld. Door de thermostaat met één graad te verlagen weet u al €80 per jaar te besparen. Door ook te besparen op uw stroomverbruik kunt u dat bedrag dus verhogen. Wilt u weten welke energieleverancier de goedkoopste energierekening 2021 heeft? Vul uw gegevens dan eens in in de energievergelijker. Binnen een handomdraai ziet u dan de energierekening die in 2021 de goedkoopste is.

Power.nl
Logo