Energierekening voor België tot 35% hoger

energieprijzen jaarafrekening 2015

De energierekening 2015 voor Vlaanderen zal stijgen tot 35%, deze verhoging is te wijten aan de verhoging van de distributietarieven die de netbheerders gaan doorberekenen. De VREG heeft besloten de verhogingen per 1 januari in te laten gaan.

Eandis en Infrax hebben een grote kostenpost door de verstrekte subsidie’s op zonnepanelen. De nettarieven waren eerder bevroren maar nu deze zijn opgeheven kunnen de netbeheerders hun tarieven verhogen. De consument zal respectievelijk 11% tot 35% extra voor zijn elektriciteit gaan betalen.

De prijzen voor aardgas echter zal dalen met ongeveer 3%. Klanten die zijn aangesloten bij Infrax kunnen een verhoging tegemoet zien van 35%. Klanten van Eandis daarentegen zien de verhoging beperkt tot 11%. Er zijn dus verschillen in prijzen afhankelijk van waar men is aangesloten.

Inwoners van Limburg zien hun energierekening stijgen met gemiddeld €100 per jaar. België bevroor eerder de energietarieven om deze te temperen, de energietarieven waren in 2012 één van de hoogste in Europa.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken