Energieverbruik

energieverbruikHet energieverbruik kan voor de één veel zijn en voor de ander weinig. Het hangt namelijk af van uw gedrag. Hoeveel energie en gas u thuis verbruikt. De energieleverancier neemt de som voor de berekening over een heel jaar. Elke kilowattuur en kubieke meter die u verbruikt wordt gemeten. Uw meters doen dit. Met een slimme meter hoeft u niets meer door te geven. En bij een ouderwetse meter geeft u nog wel uw meterstanden door. Aan de hand van uw energieverbruik kan ook weer een nieuwe energievergelijking gemaakt worden.

Waar staat uw energieverbruik genoteerd?

Op de jaarafrekening staat uw energieverbruik vermeld. Met dit verbruik kunt u na het aflopen van uw energiecontract weer opnieuw energie vergelijken. Zodoende weet u wat u bij een andere energieleverancier gaat betalen. Per samenstelling van gezin hoort een gemiddeld energieverbruik. Een alleenstaande verbruikt bijvoorbeeld 1500 kWh en 1000 m3. En een gezin met twee kinderen al 4500 kWh en 1700 m3. Maar let op dit zijn gemiddelden en dat zegt niets over uw eigen verbruik. Misschien bent u heel zuinig en verbruikt u een stuk minder. En als u boven het gemiddelde verbruik zit dan verbruikt u meer dan normaal.

Minder verbruik betekent uw voorschotbedrag verlagen

In dat geval kunt u daar genoeg aan doen. En dat is gewoonweg minder verbruiken. Meteen de broekriem aantrekken zoals ze dat zeggen. De douchebeurten direct verkorten. Als uw gasverbruik bijvoorbeeld erg hoog is. Dan kunt u ook besluiten voortaan alleen de radiator in de woonkamer te gebruiken. De resterende radiatoren kunt u uitdraaien. Radiatoren bevinden zich in de gang,de keuken,het toilet, de badkamer en de overige slaapkamers. Deze hoeven niet elke dag aan te staan. Want in deze vertrekken brengt u de minste tijd door. Dat zou betekenen dat u onnodig stookt. En dat hoeft dus niet.

Voorkom brandgevaar

In elk huishouden wordt er meer dan genoeg stroom verbruikt. Controleer nu uw stopcontacten eens. Zitten daar nog stekkers in? Vaak wel en dat zijn de stekkers van een oplader of ander apparaat. Dit veroorzaakt sluipverbruik. Ook niet nodig dus. Bij de tv en uw audio-apparatuur bevinden zich de meeste stekkers. Plaats alle stekkers van de tv, de dvdspeler en uw audio-apparatuur in één stekkerblok. Als u gaat slapen kunt u de uitknop op het stekkerblok indrukken. Op die manier worden alle apparaten van het stroomnet gehaald. Dit worden ook wel standbykillers genoemd.

Bespaar standaard honderden euro’s per jaar op uw energieverbruik

Gebruik ze zoveel mogelijk in huis. Zo wordt er minder stroom dan normaal verbruikt. En een oplader laten zitten in het stopcontact is in verband met brandgevaar ook onverstandig. We lezen steeds vaker in het nieuws dat er vaker brand ontstaat omdat er laders in de brand vliegen. Als u actief bezig blijft met energie besparen dan hoeft u nooit extra te betalen. Het betekent dat u uw gewoonten aanpast en daardoor bespaart u al honderden euro’s per jaar. Elke keer als uw energiecontract verlopen is kunt u weer overstappen. En daarmee bespaart u nog eens honderden euro’s.

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken