Energievergelijker

Waarom energie vergelijken met onze energievergelijker?

Sinds 2004 mogen energieleveranciers hun eigen prijzen bepalen. Consumenten hebben sindsdien ook de mogelijkheid om over te stappen van energieleverancier. Steeds meer huishoudens doen dat ook. Overstappen wordt namelijk ook steeds gemakkelijker én kent natuurlijk vele voordelen. Belangrijk is dat nieuwe consumenten kunnen profiteren van een welkomstkorting. Deze korting loopt soms op tot enkele honderden euro’s. Daar hoef je helemaal niets voor te doen. De korting geldt alleen voor nieuwe klanten én dus niet voor bestaande klanten. Daarom loont het om over te stappen. Energie vergelijken met de bovenstaande vergelijkingstool is razend eenvoudig.

Wanneer kan ik energie vergelijken?

Energie vergelijken is ontzettend gemakkelijk. Echter is het wel belangrijk dat je goed controleert of je momenteel wel kunt overstappen. Als je namelijk té vroeg opstapt, pleeg je in feite contractbreuk. In dat geval mag je huidige energieleverancier jou een boete in rekening brengen. In sommige gevallen neemt je nieuwe energieleverancier deze boete over, maar dat is niet altijd zo. Controleer daarom altijd de einddatum van je contract. Beschik in je inmiddels over een contract met onbepaalde looptijd? Dan kun je direct beginnen met energie vergelijken.

Loopt jouw contract echter nog iets langer door? Dan kun je circa zes weken van tevoren alvast beginnen met energie vergelijken en overstappen. Je dient namelijk ook altijd nog rekening te houden met de opzegtermijn van een maand en 14 dagen bedenktijd.

14 dagen bedenktijd

Als je overstapt van energieleverancier heb je altijd nog 14 dagen bedenktijd. Dat werkt dus hetzelfde als een webshop waar je een product bestelt. Je kunt het eerst even aanvoelen voordat je definitief bent overgestapt. Wil je om wat voor reden dan ook terug naar je oude energiemaatschappij? Dan kun je je nieuwe contract nog ontbinden via de wettelijke bedenktermijn van 14 dagen. Iedere energiemaatschappij dient zich hieraan te houden. Dat is wel zo fijn om achter de hand te hebben.

Opbouw van de energietarieven

De prijs die je in de prijsvergelijker ziet, is altijd all-in. Dat wil ook zeggen dat je nooit voor verrassingen komt te staan. Deze all-in prijs bestaat uit de elektriciteits- en gastarieven, maar ook uit vastrecht, netwerkkosten en de regiotoeslag. De regiotoeslag verschilt, zoals de naam ook doet vermoeden, per regio. Burgers uit Limburg betalen namelijk meer voor de gaslevering dan burgers uit Groningen. Dat heeft ermee te maken dat veel gas van Groningse bodem komt. Vanzelfsprekend betalen zij dus ook minder leveringskosten.

Controleer je eindafrekening

Wil je graag energie vergelijken? Dan is het raadzaam dat je je eindafrekening erbij pakt. Hierop staat namelijk genoteerd hoeveel energie je hebt verbruikt in het afgelopen jaar. Op basis daarvan kun je gemakkelijk checken hoeveel energie je eigenlijk verbruikt. Dat kun je vervolgens weer invullen in de prijsvergelijker. Op basis daarvan wordt de energietool gepersonaliseerd. De goedkoopste energieleverancier staat altijd bovenaan in de prijsvergelijker.

Kies je voor een duurzame energieleverancier?

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Niet alleen consumenten zijn hier druk mee bezig, maar ook bedrijven vinden dit gelukkig steeds belangrijker. Je kunt natuurlijk ook zelf je steentje bijdragen aan een beter milieu. Als je kiest voor een duurzame energieleverancier, draag jij je steentje ook zeker bij. Via het vergelijkingssysteem kun je gelukkig aangeven of je wel of geen duurzame energieleverancier wilt. De prijsverschillen tussen grijze en groene stroom zijn in de afgelopen jaren sterk gedaald. Sterker nog: soms is groene energie zelfs goedkoper! Het loont daarom ook zeker om hiernaar te kijken.

Wil je graag groene stroom van Hollandse bodem? Dan kun je dat ook aangeven. Vaak betreft het hier windenergie van een van de vele windmolens uit Nederland. Waterkrachtenergie wordt daarentegen vaak geïmporteerd uit Scandinavische landen. Er wordt ook zonne-energie opgewekt in Nederland, maar windenergie heeft veruit het grootste aandeel.

CO2-Gecompenseerd gas?

Op termijn moeten alle Nederlandse woningen van het gas af. De Nederlandse overheid heeft 2050 als deadline gesteld. Het is nog niet zover, maar wel worden steeds meer woningen duurzaam. Zo worden nieuwbouwwoningen helemaal niet meer aangesloten op gas, maar worden deze voorzien van moderne cv-ketels die werken op zonne-energie en zonnepanelen. Is jouw woning nog wel aangesloten op gas? Dan kun je in ieder geval kiezen voor CO2-gecompenseerd gas. Dat houdt in dat de CO2-uitstoot is gecompenseerd door het aanplanten van bomen. Daarmee komt er weer nieuwe CO2, waardoor de uitstoot effectief wordt teruggebracht naar nul. Dit is momenteel het meest groene alternatief als je woning nog is aangesloten op het gasnetwerk.

Kies de looptijd van je energiecontract

Wil je graag écht profiteren van je nieuwe energieleverancier? Dan kun je kiezen voor een eenjarig contract. Tijdens het energie vergelijken kun je dat gemakkelijk aangeven in de linkerkolom. Overigens bestaan de goedkoopste energiecontracten sowieso uit eenjarige contracten. Je ontvangt dan namelijk de hoogste welkomkorting! Dat klinkt een beetje tegenstrijdig, want je telefoonabonnement wordt juist goedkoper bij een langduriger abonnement. Dat geldt dus niet voor je energiecontract. Kies daarom bij voorkeur voor een jaarcontract en stap jaarlijks over. Onze website is volgend jaar ook nog steeds online, dus je kunt ieder jaar weer terugkomen om weer te vergelijken. Zo scoor je altijd de beste deal.

Het energietarief

Tijdens het energie vergelijken kun je ook kiezen voor een bepaald energietarief. Je hebt keuze uit een vast tarief en een variabel tarief. Vaste tarieven behoren bij vaste energiecontracten. Deze tarieven zijn in de regel het voordeligste. Variabele tarieven zijn namelijk vaak duurder. Het betreft hier namelijk een direct opzegbaar contract en bij dat type contract ontvang je nooit een welkomstkorting.

Voorkeur voor een bepaalde aanbieder?

Wil je graag kiezen voor een bepaalde aanbieder? Dan heb je die mogelijkheid. Je kunt, tijdens het energie vergelijken, namelijk filteren op een bepaalde energiemaatschappij. Dat is echter niet aan te raden als je wilt kiezen voor de goedkoopste aanbieder: filter daarom bij voorkeur niet op aanbieder, zodat je alle energieleveranciers in het overzicht terugvindt. De goedkoopste energieleverancier staat altijd bovenaan. Maakt prijs jou minder uit én wil je juist wel filteren op een bepaalde aanbieder, bijvoorbeeld omdat zij een goede klantenservice hebben? Of je wilt graag bij de groenste energiemaatschappij? Dan is deze filteroptie juist erg handig!

Hoe vind ik de goedkoopste energieleverancier?

De goedkoopste energieleverancier vinden is natuurlijk een fluitje van een cent. Je kunt simpelweg je postcode + huisnummer en verbruik invoeren. Op basis daarvan staat de goedkoopste energieleverancier bovenaan. Daarnaast kun je nog gebruikmaken van de verschillende filteropties, zodat je altijd een energieleverancier uitzoekt die bij jou past.

Top 5 goedkoopste energie aanbiedingen

Hoeveel kan ik besparen?

Wisselen van energieleverancier kan ontzettend gunstig zijn. Consumenten kunnen namelijk bijna 400 euro op jaarbasis besparen. Het aantal consumenten dat wisselt van energiemaatschappij, wordt ook steeds groter. Natuurlijk is dat ook niet zo gek: overstappen is immers erg eenvoudig én is zo gepiept. Je vergelijkt, je vult je gegevens in en je nieuwe energiemaatschappij doet de rest. Zo kun je in een paar minuten tijd tot zo’n 400 euro op jaarbasis besparen! Wacht daarom niet langer en stap ook over.

Gratis overstapservice!

Er zijn nog steeds veel consumenten die geen energie vergelijken. Velen denken namelijk dat het ontzettend veel werk kost. Bovendien is er vrees dat je zonder energie komt te zitten. Gelukkig zijn dat allemaal fabels! Je zult namelijk nooit zonder energie komen te zitten. De netbeheerder zorgt namelijk voor jouw stroom, terwijl de energieleverancier je factureert. De netbeheerder en je energieleverancier regelen dat weer met elkaar. Je zult dus ook nooit zonder stroom komen te zitten. Verder kost energie vergelijken ook maar weinig tijd. Immers kun je gemakkelijk online overstappen via ons onlineprogramma.

Bovendien hoef je je oude energiecontract ook helemaal niet op te zeggen. Dat doet je nieuwe energieleverancier namelijk voor je! Zo weet je ook zeker dat je nooit dubbele kosten betaalt. Energie vergelijken was dan ook nog nooit zo gemakkelijk.

Onafhankelijk energie vergelijken

Energie vergelijken is, via Power.nl, altijd onafhankelijk! De energietarieven die worden getoond in het vergelijkingssysteem, zijn namelijk actueel en zijn onafhankelijk tot stand gekomen. Iedere dag wordt deze tabel ge-update. Zo weet je dus ook zeker dat dit de juiste tarieven zijn. Hierop wordt ook streng toezicht gehouden door de ACM (Autoriteit Consument & Markt). Niemand wil te veel betalen voor zijn of haar energierekening. Jij toch ook niet?

De voordelen van energie vergelijken

Om af te sluiten, sommen we nog graag de voordelen van energie vergelijken voor je op:

  • Overzicht van alle energieleveranciers voor consumenten in een overzicht;
  • De energietarieven zijn altijd actueel en zijn onafhankelijk tot stand gekomen;
  • Snel en gemakkelijk overstappen;
  • Je komt nooit zonder gas en licht te zitten;
  • Nooit meer te veel betalen;
  • Onze klantenservice zit voor je klaar, indien je (nog) vragen hebt!

Nog meer besparen?

Wil je graag nog meer besparen omtrent energie? Bekijk ook het assortiment slimme thermostaten! Met behulp van deze slimme apparatuur kun je programma’s instellen, waarbij je je energieverbruik flink kunt verminderen. Ook kun je ons overzicht van zonnepanelen en gerelateerde artikelen bekijken!

Heb je nog vragen over energie vergelijken?

Heb je nog vragen over energie vergelijken? Of wil je meer weten over onze energie aanbiedingen of over deze website? Neem dan gerust contact met ons op. Op werkdagen reageren wij doorgaans binnen een dag.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]