EON

eon energyWilt u graag meer weten over de energieleverancier E.ON? Dan kunt u zich op deze pagina inlezen over deze energieleverancier. U leest onder andere over de tarieven, duurzaamheidsscore en de contactgegevens. Als u wilt kunt u ook direct overstappen naar deze energieleverancier met behulp van de energievergelijkingstool.

Over E.ON

E.ON Benelux trad toe op de Nederlandse energiemarkt in 2000. In dat jaar nam E.ON het elektriciteitsbedrijf Zuid-Holland (EZH) over. Het bedrijf heeft 900 medewerkers in dienst bij E.ON Benelux. De energie van deze energieleverancier komt voort uit kolencentrales, maar ook uit duurzame energiebronnen. Tevens heeft het bedrijf enkele gascentrales. Het hoofdkantoor van E.ON Benelux was eerder gevestigd in het Zuid-Hollandse Rotterdam, maar het bedrijf heeft haar hoofdkantoor nu in het Noord-Brabantse Eindhoven gevestigd.

Het bedrijf maakt onderdeel uit van E.ON AG. E.ON is niet alleen actief in de Benelux, maar ook in Duitsland, Groot-Brittannië, Italië, Rusland, Scandinavië en Spanje. Daarmee is het tevens een van de grootste nutsbedrijven ter wereld. Vooral binnen Europa heeft het miljardenbedrijf een sterke positie veroverd.

Actuele tarieven van E.ON

Wilt u graag de actuele tarieven van E.ON vergelijken? Dan kunt u gebruikmaken van onze handige energietool. Vul hierbij altijd uw postcode + huisnummer en verbruik in. Op basis daarvan kan de rekentool de kosten personaliseren. Standaard wordt er namelijk een gemiddeld tarief getoond.

Net als de meeste energieleveranciers biedt E.ON ook vaste en variabele energiecontracten. Bij een variabel energiecontract kunnen de tarieven gedurende de looptijd van het contract wijzigen. Doorgaans wordt dit gewijzigd op 1 januari en op 1 juli. Bij een vast contract weet u zeker dat de tarieven niet wijzigen gedurende de looptijd van het contract. Dat biedt zekerheid, maar u kunt niet genieten van tussentijdse prijsdalingen. Daarentegen weet u ook zeker dat het leveringstarief niet stijgt.

Bent u benieuwd naar de actuele tarieven van deze energiemaatschappij? Raadpleeg dan de onderstaande vergelijkingstool:

Duurzaamheidsscore

E.ON heeft diverse kolencentrales in Europa. Naar eigen zeggen wil het bedrijf wel van deze centrales af, maar dan kunnen zij niet meer aan de vraag voldoen. Zij wekken momenteel ook op middels duurzame energiebronnen, maar helaas is dat niet voldoende om de totale vraag te voldoen. Het bedrijf heeft wel een doelstelling gesteld: op 2030 moet de CO2-uitstoot met minstens 50 procent verminderen ten opzichte van 2015.

In de komende jaren zal het bedrijf dan ook investeren in duurzame energie. Er is een bedrag van zeven miljard euro vrijgemaakt. 90 procent van dit bedrag wordt geïnvesteerd in duurzame energiebronnen, terwijl de overige 10 procent wordt geïnvesteerd in andere technologieën.

Enkel- en dubbeltarief

Beschikt u over een dubbele meter? Dan kunt u bij uw energieleverancier aangeven dat u wilt kiezen voor een dubbeltarief, indien dat financieel voor u uit kan. Als u namelijk veelal energie verbruikt gedurende de weekenden, tijdens feestdagen en gedurende de nacht zou een dubbeltarief erg geschikt zijn. Gedurende deze momenten betaalt u namelijk minder per prijs kWh. Gebruikt u daarentegen juist overdag veel stroom? Dan kunt u wellicht beter kiezen voor een enkeltarief.

Slimme meter

De slimme meter is de nieuwste energiemeter. Dit apparaatje meet het elektriciteits- en gasverbruik in uw woning. Het heeft daarmee dezelfde werking als de analoge meter, maar ditmaal kunnen de energiestanden automatisch worden doorgestuurd naar de energieleverancier. Dat heeft als voordeel dat u nooit meer zelf de meterstanden hoeft door te geven. Bovendien kunt u gemakkelijker besparen op uw energieverbruik, omdat u een maandelijks (of tweemaandelijks) rapport krijgt van uw verbruik.

Terugleververgoeding met zonnepanelen

Als u zonnepanelen heeft, wekt u ook uw eigen energie op. Over het algemeen wekken de meeste huishoudens niet meer energie op dan dat zij daadwerkelijk verbruiken. Is dat bij u wel het geval? Dan kunt u profiteren van de salderingsregeling. E.ON hanteert hetzelfde tarief als dat u betaalt voor de energierekening. Dat is dus een vast bedrag per kWh. U krijgt echter niet de overheidsheffingen en btw terug via de leverancier.

Slimme thermostaat

E.ON heeft haar eigen slimme thermostaat op de markt gebracht. Met behulp van dit slimme apparaatje kunt u de temperatuur in huis gemakkelijk reguleren. Er is een gratis app beschikbaar, waarmee u de temperatuur in huis gemakkelijk kunt verlagen of verhogen. Ook kunt u diverse programma’s instellen, waarmee u ook veel energie kunt besparen. Overigens hoeft u de slimme thermostaat niet met een app te ‘besturen’. U kunt het namelijk ook nog handmatig instellen.

Betaalmethoden

U kunt de termijnbedragen op twee manieren voldoen aan deze energieleverancier: per automatische incasso en per factuur. Als u kiest voor automatische incasso, betaalt u geen administratiekosten. Betaalt u liever per factuur/acceptgiro? Dan betaalt u 1,21 euro administratiekosten per factuur.

Meterstanden doorgeven bij E.ON

Uw meterstanden doorgeven is ontzettend belangrijk. Dat zorgt onder andere voor een correcte jaarafrekening. Heeft u van uw energiemaatschappij een bericht ontvangen dat u de meterstanden moeten doorgeven? Dan ontvangt u daar per post of mail een kaart van. Op deze kaart staat een opnamenummer. Deze kunt u invoeren op de website van E.ON. Indien u beschikt over een slimme meter, hoeft u uw meterstanden in principe niet door te geven. Dit kan namelijk op afstand worden uitgelezen voor de energieleverancier, mits u uitdrukkelijk heeft aangegeven dat u dat niet wilt.

Uw contract bij E.ON opzeggen?

Wilt u graag contract uw contract bij E.ON opzeggen? Dan kunt u contact opnemen met het nummer 0900 – 0601. U betaalt 0,45 euro per gesprek plus de gebruikelijke belkosten.

Stapt u echter over naar een nieuwe energieleverancier? Dan hoeft u uw contract niet zelf op te zeggen. Dat doet uw nieuwe energieleverancier namelijk voor u.

Overstappen met boete?

E.ON kan onder bepaalde voorwaarden de boete overnemen. De vergoeding bedraagt maximaal 250 euro. Dat is ook het maximale wettelijke bedrag dat uw vorige energieleverancier u in rekening mag brengen. De hoogte van de vergoeding verschilt per contract. Indien u kiest voor een kortdurend contract, zal mogelijk niet de volledige boete worden betaald door E.ON. Daarvoor kunt u het beste de voorwaarden per contract raadplegen.

Bekijk hier ook ons overzicht met energieleveranciers die de overstapboete vergoeden.

Hoe kan ik overstappen naar E.ON?

Wilt u graag overstappen naar een nieuwe energieleverancier en overweegt u E.ON als energiemaatschappij? Dan kunt u onze energievergelijker raadplegen. Vul hierbij altijd uw postcode + huisnummer en verbruik in. Op basis daarvan kan de rekentool berekenen wat u geschatte jaarkosten zijn. Standaard wordt er namelijk gebruik gemaakt van een gemiddelde. Weet u uw verbruik niet? Geef dan aan wat voor type woning u heeft én uit hoeveel mensen uw gezin bestaat. Dan kan de energietool een goede inschatting maken.

Optioneel kunt u ook nog filteren op duurzaamheid, type contract en contractperiode. Over het algemeen kunt u het beste kiezen voor een eenjarig contract met een vast leveringstarief. Daarmee profiteert u van de hoogste welkomstkorting én bovendien bent u ervan verzekerd dat u geniet van een vast leveringstarief.

Heeft u een geschikt contract gevonden met behulp van de vergelijkingstool? Dan kunt u klikken op ‘aanvragen’. Uw geselecteerde energiemaatschappij stuurt dan een bevestiging naar u op. Vanaf dat moment heeft u nog 14 dagen wettelijke bedenktermijn. Binnen die periode kunt u uw nieuwe contract nog kosteloos annuleren. Dat geldt zowel voor een telefonische als een online bestelling.

Profiteer van de overstapservice

Zodra de 14 dagen wettelijke bedenktermijn zijn verstreken, krijgt u vaak nog te maken met een opzegtermijn van 30 kalenderdagen. Binnen deze periode zullen de twee energieleveranciers de nodige zaken regelen. U kunt lekker achteruit leunen: de overstapservice zorgt er namelijk voor dat u maar weinig hoeft te doen. Zo hoeft u uw oude contract niet op te zeggen, want dat wordt al voor u geregeld. U hoeft in principe alleen nog maar uw meterstanden door te geven. De oude leverancier heeft dat nodig voor de eindafrekening en uw nieuwe leverancier heeft dit nodig om de termijnbedragen net kunnen vaststellen.

U wordt ervan op de hoogte gesteld wanneer het nieuwe contract ingaat en wanneer het oude contract afloopt. Zo weet u zeker dat u nooit dubbel betaalt. Bovendien weet u ook zeker dat u nooit zonder gas en stroom komt te zitten. Beloofd! Dat maakt het overstappen ook zo gemakkelijk. In principe betreft het daarmee ook maar een administratie wijziging, waar u weinig werk van hebt. Met slechts een aantal klikken op de knop stapt u immers over en bespaart u veel.

Waarborgsom voor de ‘risicoklant’

Net als vrijwel iedere andere energieleverancier laat ook E.ON een kredietwaardigheidscheck uitvoeren door een externe partij. Mocht u negatief uit deze test komen, zal deze energieleverancier een waarborgsom in rekening brengen. De borg is afhankelijk van uw productkeuze, maar is altijd wel vrij hoog. Een spoedaanvraag is mogelijk bij deze energieleverancier. Dat duurt minimaal vijf werkdagen of langer.

U ontvangt een eventuele waarborgsom terug wanneer u uw rekeningen in het eerste jaar keurig voldoet. Lukt dat niet? Dan kijkt de energieleverancier na een jaar weer.

Let op: deze waarborgsom geldt dus alleen voor Nederlandse consumenten met een historie van betalingsachterstanden. Betaalt u uw rekening altijd keurig op tijd? Dan is deze regeling niet voor u van toepassing.

Benieuwd naar alle energieleveranciers zonder waarborgsom? Bekijk dan ons handige overzicht.

Hoe kan ik contact opnemen met E.ON?

U kunt op meerdere manieren contact opnemen met deze energieleverancier. Bent u al klant bij E.ON? Dan kunt u ook veel energiezaken regelen in de handige app van het energiebedrijf: Mijn E.ON. Hier kunt u onder andere uw jaarafrekening bekijken, de termijnbedragen aanpassen of persoonlijke gegevens wijzigen.

Heeft u andere zaken wat u wilt regelen? Dan kunt u op meerdere manier contact opnemen met het bedrijf. U kunt telefonisch contact opnemen met het nummer 040 – 25 777 25 (lokaal tarief). De klantenservice is bereikbaar op werkdagen van 08.30 tot 17.30 uur.

Als alternatief kunt u ook een mail sturen via het contactformulier op de contactpagina van E.ON.

De bedrijfsgegevens zijn als volgt:

E.ON Benelux Levering bv
Bezoekadres
: Dr. Holtroplaan 2 – 28, 5652 XR Eindhoven
Postadres: Postbus 242, 5600 CK Eindhoven
Telefoonnummer: 040 25 777 25 (lokaal tarief, bereikbaar op werkdagen van 08.30 – 17.30 uur)
E-mailadres: bereikbaar via contactformulier op contactpagina
KvK-nummer: 17 14 31 37
Btw-nummer: NL810551160B01

Voor verdere exacte voorwaarden of voor nog meer informatie over E.ON kunt u terecht op de officiële website van deze energieleverancier.

Mailen of reageren?

Heeft u nog resterende vragen over deze energieleverancier? Of wilt u iets vragen over de vergelijkingstool op onze website? Dan kunt u natuurlijk contact met ons opnemen via het contactformulier. U heeft bovendien de mogelijkheid om hieronder te reageren. U plaatst daarmee een openbare reactie. Dat is dus ook zichtbaar voor andere bezoekers.

Hieronder heeft u nog de mogelijkheid om deze energieleverancier te beoordelen! Laat óók uw stem achter!

Power.nl
Logo