EON betaalt niet meer mee aan zoektocht voor opslagruimte kernafval

kernenergieramp

Energieleverancier EON heeft aangegeven niet meer mee te willen betalen aan de Endlagersuche. De wet Standortauswahlgesetz verplicht de energieleverancier dit. Maar EON zal gerechtelijke stappen nemen om dit te voorkomen. Zij vinden dit namelijk niet terecht.

Alle Duitse energieleveranciers worden verplicht mee te betalen aan deze zoektocht. Wanneer EON deze rechtszaak zou winnen komt dit neer op een strop van 2 miljard euro voor de regering van Duitsland. Er word al een tijd gezocht naar een geschikte opslagplaats voor het kernafval. De Duitse plaats Gorleben was een plaats waar het kernafval zou kunnen worden opgeslagen.

Vanaf 2016 zal er actief worden gezocht naar een andere geschikte plaats, maar ook RWE heeft aangegeven juridische stappen te ondernemen om zijn betalingen stop te kunnen zetten. Zij vinden dat de verantwoordelijkheid voor het zoeken naar een geschikte plaats niet alleen voor hun rekening moet komen. Eerder dit jaar gaven de energieleveranciers al aan dat zij de kosten voor kernenergie zullen verhalen op de Duitse overheid. De overheid antwoordde daarop dat dit niet voor rekening van de belastingbetaler mag komen.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken