Eon doet aandeel in kolencentrales van de hand

kostensnijdenlogo

Energieleverancier EON doet haar aandeel in de kolencentrales van de hand, de energieleverancier zal dit op den duur gaan afbouwen en overgaan op groene energie. Deze omslag heeft te maken met de afgenomen winsten in de energiesector.

Het Duitse bedrijf heeft besloten om het aandeel onder te brengen in een aparte dochtermaatschappij. De dochtermaatschappij zal in de loop van de tijd een eigen beursnotering ontvangen. Uit de opbrengst  kunnen de aandeelhouders betaald worden wat zal worden onderverdeel in 2 geldstromen neerkomend op 0,50 eurocent per aandeel. Uiteindelijk zal dit een verlies blijken voor EON maar het bedrijf moet meegaan in de verduurzaming en de overstap naar duurzame energie.

Het Duitse kabinet wil stoppen met kernenergie dus moeten energieleveranciers in grote getallen overstappen op windenergie en zonne-energie. EON is verder voornemens om haar Spaanse, Portugese en Italiaanse ondernemingen te verkopen, ook de olie en gaswinningsprojecten op de Noordzee worden van de hand gedaan. Wanneer dit allemaal achter de rug is en Eneco volgens de Splitsingswet moet gaan splitsen dan is EON een geschikte kandidaat bij verkoop.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken