EON en Sungevity betreden samen Britse zonne-energie markt

blauwe-lucht-zonnepanelen

Energieleverancier Eon en het Amerikaanse Sungevity slaan de handen ineen en gaan de Britse zonnepanelenmarkt op. Zij zullen inhaken op de interesse voor zonnepanelen in Groot-Brittanië.

Beide partijen gaan Britse markt op

Sungevity gaf eerder al aan dat zij zich wilden vestigen in Duitsland voor een samenwerking met het Duitse EON. EON wil in samenwerking met Sungevity het aandeel in zonne-energie uitbreiden in Groot-Brittanië. Het Amerikaanse bedrijf heeft al eerder in een samenwerking met EON een zonnepanelen pakket ontwikkeld die op de Nederlandse markt word aangeboden.

Groot-Brittanië heeft meeste zonnepanelen geïnstalleerd in 2014

Nu gaan ze dus expanderen in Groot-Brittanië omdat er veel vraag is naar zonnepanelen daar. In 2014 hadden de Britten een extra capaciteit toegevoegd van 2,4 megawatt. De Britten hebben vorig jaar de het meeste aan zonnepanelen van Europa geïnstalleerd.

Andrew Birch van Sungevity: Onze expansie naar Groot Brittanië is een goed voorbeeld van hoe een zonnepanelenleverancier en een groot energiebedrijf samen kunnen werken in de energietransitie. Het uitbreiden van de samenwerking met EON is een belangrijke stap op weg naar een duurzame toekomst voor komende generatie’s.

Sungevity maakt gebruik van een innoverend systeem dat op afstand de geschiktheid van daken kan controleren of er zonnepanelen kunnen worden geplaatst. Dan vervolgens kunnen geïnteresseerden online hun bestelling plaatsen voor een zonnepaneelinstallatie. Sungevity geeft tevens ook een garantie af op de opbrengst ervan, wanneer de opbrengsten minder dan 95% zijn dan betaalt Sungevity dit verschil terug aan de consument.

Bron:Duurzaambedrijfsleven

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken