EON in Verenigd Koninkrijk beboet door waakhond

eon

De Duitse energieleverancier EON is in het Verenigd Koninkrijk beboet door de waakhond Ofgem. De waakhond gaf een boete van bijna 8 mln pond omdat dit al de tweede keer in twee jaar tijd is dat EON haar klanten te hoge tarieven berekend.

EON ging al eerder de fout in

Ofgem gaf eerder al een boete van 7.75 pond toen er bekend werd dat er klanten werden benadeeld in de tarieven. Dit gebeurde tussen 2013 en 2014. Volgens de Britse wetgeving moeten energieleveranciers klanten 30 dagen de tijd geven om te kunnen overstappen, wanneer de tarieven verhoogd worden. Wanneer klanten in de tussentijd overstappen binnen de 30 dagen, mocht EON de klanten niet een overstapboete opleggen. Dit gebeurde helaas wel.

Energieleveranciers worden achternagezeten door Britse waakhond

EON heeft al 400.000 benadeelde klanten terugbetaald. Er zijn nog eens 7000 klanten die in het bezit waren van een prepaid meter. Deze worden opgespoord voor het einde van deze maand, om deze groep ook nog terug te betalen. De waakhond vind het ongehoord van de energieleverancier dat zij zo met hun klanten omgaan. Het geld moet naar Citizens advice gaan speciaal om kwetsbare consumenten te kunnen helpen.

Meerdere energieleveranciers beboet door Ofgem

Dezelfde fout werd eerder al gemaakt door EON in 2012, toen werd de energieleverancier gedwongen om 100.000 voormalige klanten 15 pond per contract terug te betalen. Afgelopen maand werd Scottish Power gedwongen om haar verkoop gesprekken op te schorten, nadat aan het licht kwam dat zij deze gesprekken probeerden te wissen, om het aantal klachten die hieruit voort kwamen te verbergen.

Ook andere energieleveranciers zoals Spark Energy moest een boete betalen van 250.000 pond voor het onjuist voorlichten van de klant. Een enquete van de Guardian bracht ook omhoog dat consumenten het meest een hekel hebben aan slechte energieleveranciers.

Bron: The Guardian

 

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken