EON incasseert opnieuw miljardenverlies in 2016

kolencentrale

Het Duitse EON heeft net als vorig jaar weer miljarden euro’s moeten afschrijven dankzij haar kolen en gascentrales. Begin 2016 heeft EON nog een kolencentrale op de Maasvlakte geopend, om vervolgens een verlies van 3 miljard euro te kunnen afschrijven.

Duurzame energie drukt grijze energieprijzen

Door de komst van duurzame energie zijn de energieprijzen op een erg laag punt beland, daardoor verliest EON op haar kolen en gascentrales. Niet alleen EON kampt met dit probleem ook RWE en Vattenfall zitten in hetzelfde schuitje. Daarom splitst EON haar grijze tak van de duurzame tak om de financiële ellende te boven te komen. Uniper is het nieuwe onderdeel waarin de kolen en gascentrales zullen worden ondergebracht.

Uniper in september naar de beurs

Uniper gaat in september de beurs op en EON verwacht dat beleggers er zo’n 15.5 miljard voor zullen gaan betalen. Of deze prijs ook daadwerkelijk word betaald is de vraag omdat pensioenfondsen zich steeds meer distantiëren van vervuilende energie. Wanneer EON haar fossiele tak heeft afgestoten zal het ook makkelijker worden om nieuwe investeerders te gaan vinden.

EON kampt met miljardenschuld

De actuele schuld van EON bedraagt momenteel 24.8 miljard euro. EON levert in Nederland voornamelijk energie aan de zakelijke markt en is al 16 jaar actief in de energiemarkt. De energieprijzen ontwikkeling blijft constant in beweging waardoor u als consument kunt profiteren van de dalende energieprijzen.

Goedkoopste energietarieven vergelijken op EnergieVergelijking.nl

Energie vergelijken en zoeken naar de goedkoopste energietarieven blijft dan ook onverminderd doorgaan. Vergelijk vandaag nog energie en stap direct over voor de hoogste overstapkorting via EnergieVergelijking.nl.

Bron: Nos

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken