EON stoot fossiele brandstoffen af met behulp van Morgan Stanley

eonballon

Energieleverancier EON heeft Morgan Stanley in de arm genomen als tweede adviseur om de geplande spin-off voor te bereiden van de fossiele brandstoffen. EON gaf op 30 november vorig jaar aan haar bedrijf te gaan opsplitsen in twee delen: groene energie en grijze energie. 

Morgan Stanley adviseert bij groene divisie van EON

Morgan Stanley zal haar main focus gaan houden op het nieuwe bedrijfsonderdeel en EON hierin adviseren. EON zocht haar heil bij verschillende banken op zoek naar geschikte adviseurs om ze hierin bij te staan. Het opsplitsen van het bedrijf is bedoeld om over te kunnen schakelen naar windenergie en zonne-energie. Deze beslissing viel omdat de prijzen werden ondermijnd en de centrales moesten sluiten.

Aandelen EON stegen licht na aankondiging opsplitsing

Het nieuwe bedrijfsonderdeel zal ongeveer 17 biljoen dollar waard zijn. De aandelen van EON stegen met 3.9% met 14,28 euro per aandeel. De opsplitsing zal binnen twee jaar een feit zijn. Verder gaat EON zich focussen op hydrokracht technologie en conventionele technologie, de wereldwijde handel in energie, olie en gas export en productie.

JP Morgan Chase houd zich bezig met de divisie grijze energie, waar Morgan Stanley de divisie groene energie onder zich krijgt.

Bron: Bloomberg

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken